LPS Banatul s-a impus din nou la Memorialul Ioan Macavei

Foto: Echipele participante (autor: ”Ripensia Sport Magazin”)

Ieri, stadionul Fortuna din satul timișean Covaci a găzduit a treia ediție a Memorialului Ioan Macavei la fotbal. Competiția este rezervată școlilor generale din Timișoara și din jud. Timiș, jucându-se pe teren mare.

Au participat patru echipe: LPS Banatul Timișoara, Școala Generală Sânandrei, Liceul Teoretic Recaș, Liceul Teoretic David Voniga Giroc.

Semifinale: LPS Banatul – Sânandrei 7-0, Giroc – Recaș 6-0
Finala pentru locul 3: Recaș – Sânandrei 3-0
Finala: LPS Banatul – Giroc 4-0
Clasament final: 1. LPS Banatul, 2. Giroc, 3. Recaș, 4. Sânandrei
Cel mai bun jucător: George Boștină (Giroc)
Bursa Ioan Macavei: Denis Mihociu (LPS Banatul)

Echipa câștigătoare a primit un premiu constând într-un set complet de echipament, marca Macron, iar unul dintre jucători a fost răsplătit cu o bursă lunară, de 100 dolari, timp de un an! Competiția a fost organizată cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Timiș, prin prof. Constantin Osain, la inițiativa lui Florin Macavei și Marius Macavei, fiii lui Ioan Macavei, director de organizare fiind Octavian Stăncioiu.

Memorialul Ioan Macavei 2015 trofee

Grație diferenței mari de valoare, LPS Banatul, unitate de elită a fotbalului juvenil românesc, a obținut trofeul fără probleme. Echipa este antrenată de Flavius Nastor, fost fotbalist și fost director al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Timiș. Vedeta acestei generații, n. 2001, este Vlad Bâte, selecționat acum trei ani pentru turneul Milan Junior Camp, fiind singurul reprezentant al României!

În primele două ediții (2011, 2012) s-a impus tot LPS Banatul Timișoara, care a dat și cei doi câștigători ai Bursei Ioan Macavei primind-o Sebastian Mailat (2011), acum internațional de juniori U19 și component al lotului de seniori ACS Poli, în Liga I, și Cosmin Pițigoi (2012), acum la Centrul de Excelență ”Tricolor11” Timișoara.

Ioan Macavei (1946-2011) a fost fotbalist, evoluând în anii ‘60 şi ‘70 la Vagonul Arad și Mureşul Deva (în Divizia B), fiind apoi conducător (în B şi C) şi antrenor principal (în C), la Mureşul Deva. De altfel, arădean fiind, s-a stabilit la Deva. A fost preşedinte de onoare al clubului fondat de fiii săi, Florin şi Marius, Fortuna Covaci, de la înfiinţare, din 2007, şi până în 2011. Fortuna Covaci a fost reprezentanta celei mai mici localități care a evoluat vreodată în eșalonul secund al fotbalului românesc, satul Covaci având, conform recensământului din 2002, 697 locuitori.