Liverpool și țipătul cormoranilor

A fost, aseară, în atmosfera unică de pe Anfield Road, Liverpool – Basel 1-1. Final de sezon pentru ”cormorani” în Champions League, urmând ca Gerrard & Co. să continue în ”primăvara” Europa League, ”cenușăreasa” cupelor europene.

Era, în anii ’70 și ‘ 80, o mare echipă. O echipă ce domina și speria Europa. Liverpool-ul lui Bob Paisley și Joe Fagan, lui Keegan, Thompson, McDermott, Clemence, Neal, Ray Kennedy, Lee, Alan Hansen, Dalglish, Souness, Whelan, Ian Rush, Grobbelaar. Cu excepția ultimului (zimbabwean), toți erau britanici.

Acum, în lot sunt spaniolii Jose Enrique, Alberto Moreno și Suso, ivorianul Kolo Toure, croatul Lovren, brazilienii Coutinho și Lucas, francezul (vorba vine) Sakho, belgianul Mignolet, germanii (!) Emre Can și Yeșil, italienii Borini și Balotelli, slovacul Skrtel, sârbul Markovic și lista nu se încheie aici.

De ani de zile, alb-roșiii se luptă cu propriile fantome. Din 1990 nu au mai cucerit titlul în Albion, adică niciodată de când First Division s-a transformat în Premier League!!

Ce blestem s-o fi abătut asupra acestei minunate grupări? Să fie oare blestemul globalizării, al pierderii identității?

Pe Anfield, doar cântecul tribunei a rămas același. You’ll Never Walk Alone.

Sigla-Liverpool-medie

Octavian Stăncioiu

Articol scris de