Moment istoric în futsalul timișorean: Informatica a cucerit Cupa României!

Foto: Informatica Timișoara imediat după câștigarea finalei (sursa: banatulazi.ro)

Luni și marți, Sala Constantin Jude din Timișoara a găzduit, în premieră, Final Four-ul Cupei României la futsal.

În semifinale, într-o reeditare a finalei Ligii I de anul trecut, gazdele de la Informatica Timișoara au învins pe City’us Tg. Mureș, campioana națională ”en titre” și participantă în acest sezon al Cupei UEFA la futsal, scor 7-3. Asta după ce, în primul meci, Autobergamo Deva trecuse de FK Odorheiu Secuiesc, 6-2.

În finala disputată într-o atmosferă electrizantă, în fața a 2.000 de spectatori care au umplut bătrâna sală polivalentă a Timișoarei, Informatica și Autobergamo au terminat cu un scor rar întâlnit în futsal, 0-0, atât timpul regulamentar, cât și prelungirile. A fost un joc închis, tactic, fără multe ocazii mari de gol. Au urmat loviturile de departajare, la care ”gazdele” s-au impus, dramatic, cu 5-4.

Informatica a primit trofeul din partea președintelui FRF, Răzvan Burleanu. Timișoara cucerește Cupa României după ce, la sporturi de echipă (cum inspirat s-a scris în broșura-program a turneului), o mai făcuse la fotbal (Ripensia în 1934, la prima ediție din istorie, și 1936), Politehnica (1958, 1980), la handbal (Universitatea în 1978, la feminin, și Politehnica în 1986, la masculin), baschet masulin (BC în 2010 și 2015) și rugby (Saracens SCM UVT în 2011, 2014, 2015, 2016).

Antrenor-jucător al timișorenilor este Robert Lupu, cel care este, totodată, selecționer și jucător al naționalei de futsal a României, echipa care în aprilie va susține, la Călărași, meciurile din turul principal al preliminariilor CE 2018.

Finanțată de fostul boss al campioanei CIP Deva, Gabriel Lungu, Informatica a fost reînființată în 2015. Asta după ce luase ființă, ca și club de futsal, în 2002, participând la prima ediţie, 2002/03, a campionatului naţional de futsal, când a ocupat locul 2 în faza judeţeană. În acei ani de început, la echipă au evoluat, printre alții, Iosif Rotariu, Ilie Rotariu, Ovidiu Cuc şi… Gabriel Torje! Antrenorul formației, era, pe atunci, Iulian David.

Este primul trofeu obținut vreodată de futsalul timișorean!

Articol scris pentru www.banatulazi.ro

Octavian Stăncioiu

Articol scris de