Naționala jucătorilor fără contract, 3-1 cu Ungaria

Naționala fotbaliștilor români fără contract (foto sus) a participat, recent, cu sprijinul Asociației Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori din România (AFAN), la un turneu în Cehia, alături de selecționatele similare ale Spaniei, Ungariei și țării gazdă.

În semifinale, ”tricolorii” au pierdut cu ibericii, 0-1 (gol din penalty), astfel că au jucat doar finala pentru locul 3. Adversar, Ungaria, scor 3-1 pentru ai noștri, grație unui hat-trick al lui Cosmin Novac (fost junior la Rapid).

Cel mai cunoscut jucător român a fost mijlocașul Andrei Ionescu (30 de ani, ex- PSV Eindhoven U19, Universitatea Craiova, Steaua, Antwerpen și Ferencvaros, ultima oară la Aizawl, în India). În rest jucători dornici de afirmare, precum Bogdan Popica (foto jos), originar din Întorsura Buzăului. Fundaș dreapta, 23 de ani, a jucat în Liga a III-a, la AFC Hărman și Viitorul Ghimbav. A terminat un master la Universitatea Transilvania din Brașov. Antrenorii lotului au fost Daniel Iftodi, Augustin Călin și Florin Matache.

Bogdan Popica

Turneul a fost câștigat de cehi, 1-0 în finala cu Spania.

Octavian Stăncioiu

Articol scris de