Ionuț Rus, timișoreanul de la Lazio

Foto: Ionuț Rus

Ionuț Rus s-a născut la 20 ianuarie 2000, la Timișoara. A crescut la LPS Banatul, sub conducerea antrenorului Sorin Badea, participând cu echipa și la Mundialito din Portugalia, în 2011. A făcut apoi pasul câteva zeci de metri mai la vest, spre stadionul Dan Păltinișanu, legitimându-se la ACS Poli.

Anul trecut, prin ianuarie-februarie, l-am întâlnit întâmplător. Era alături de tatăl său, exact în ziua în care urma să plece la Roma, pentru a semna cu Lazio.

Acum este titularul porții echipei U17 a lazialilor, face parte și din echipa de Primavera a clubului capitolin și este la naționala U18 a României.

Dar, cel mai important, la 25 martie, de Buna Vestire, a debutat pentru echipa mare a lui Lazio! La doar 17 ani! Antrenorul Simone Inzaghi l-a trimis între buturile ”biancocelestilor” în min. 52, înlocuindu-l pe Vargic, internațional croat de 30 de ani, în amicalul cu Real Carsoli (echipă italiană de categorie inferioară), scor 9-0. A jucat alături de Ștefan Radu, de brazilienii Wallace și Felipe Anderson, spaniolii Patric și Luis Alberto, sârbul Dzordzevic.

Ionuț are deja 1,98 m și se anunță un viitor titular al naționalei mari. Călcând pe urmele lui Zombory, Pavlovici, Mircea David, Voinescu, Rică Răducanu, Moraru, Silviu Ling, Duckadam, Stelea, Prunea, Lobonț, Tătărușanu, Pantilimon…

Octavian Stăncioiu

Articol scris de