Răzvan Trandu și-a încheiat cariera la doar 26 de ani

Foto: R. Trandu primind trofeul de cel mai bun jucător al Fortunei Covaci pe anul 2009 (autor: Cosmin Dan)

Acum câțiva ani, Răzvan Trandu se anunța un mijlocaș la închidere de mare viitor. Debutase în Liga a III-a înainte de a împlini 17 ani. Născut la 17 martie 1991, la Timișoara, a crescut ca junior la UMT, club la care activa atât bunicul său, Vasile Trandu, ani la rând conducător la gruparea alb-negrilor, cât și tatăl său, Orlando Trandu, care de acolo își luase zborul, ca jucător, la Poli.

Răzvan a trecut apoi la seniorii clubului, după care s-a transferat la Fortuna Covaci (în D3 și D2). A impresionat, ca junior în teren, grație constanței, travaliului, seriozității și loviturilor libere. A fost convocat și la un trial al naționalei U19.

În 2010 a avut o ofertă de la Viitorul lui Gică Hagi, pe atunci proaspăt promovată în liga secundă. A refuzat-o, și asta, spunem noi, a fost marea sa greșeală. A ajuns la FC II Timișoara, apoi la AC Recaș, cu care a promovat în Liga a II-a, după care a trecut la ACS Poli, încă din momentul înființării acestui club. Sezonul trecut, 2015/16, l-a jucat la Rapid, cu care a promovat, pe teren, în elită. Dar Rapidulețul, cum bine știm, s-a desființat.

Acum, la doar 26 de ani, Răzvan a decis să își agațe ghetele în cui! ”Și-a găsit un job foarte bun”, ne-a declarat tatăl său, actual antrenor secund la Ripensia…

Octavian Stăncioiu

Articol scris de