Mâine, Ripensia – Snagov!

În etapa a 3-a a Ligii a II-a, Ripensia va primi, mâine, de la ora 11, pe Arena Ciarda Roșie, vizita Sportului Snagov.

Scurta istorie a acestui club reprezintă fidel haosul existent în fotbalul românesc postdecembrist.

S-a înființat în 2013, sub denumirea de CS Metalul Reșița (o altă ”clonă” a CSMR-ului), prin preluarea locului de ligă secundă de la echipa vâlceană Damila Măciuca (o altă ”efemeridă”), după ce patronatul și lotul acesteia trecuseră în bloc la CSM Rm. Vâlcea.

În primii doi ani (2013/14 și 2014/15), CS Metalul s-a bătut la promovare, terminând pe locurile 4, apoi 3, în play-off-ul seriei a II-a.

În 2016 și 2017 a retrogradat (în primul caz cu -10 puncte în clasament, din cauza penalizărilor!), dar de fiecare dată a rămas, pe loc vacant, în eșalonul secund. În sezonul trecut a terminat pe 16, primul loc retrogradabil și ultimul dintre echipele care au încheiat efectiv competiția.

În această vară, denumirea a fost schimbată în Sportul Snagov. Echipa joacă, încă din sezonul trecut, pe teren propriu la Ghermănești, sat din comuna ilfoveană Snagov, astfel că se admite că Sportul Snagov e continuatoarea lui CS Metalul Reșița.

Patronul acestui club este, de la înființare, Cătălin Rufă. Iar din această vară, manager general este fostul libero petrolist și stelist Valeriu Răchită.

Sportul Snagov nu are, astfel, nicio legătură cu fosta FC Snagov, care a evoluat și în Liga a II-a, de unde s-a retras în 2012.

Octavian Stăncioiu

Articol scris de