#RapidRipensia – Povestea ”celui mai senzațional meci”

Duminică, 21 februarie, Ripensia are programat primul meci oficial din 2021. Adversarul pe care-l vom întâlni în deplasare a fost unul dintre rivalii noștri din perioada interbelică. Atunci se numea CFR București și i-a pus mari probleme în perioada interbelică primei echipe profesioniste din România!

Fotografia alăturată redă afișul meciului din 11 septembrie 1932 și se referă la debutul Ripensiei în Divizia Națională. Deși ripensiștii erau favoriți, iar la finele stagiunii au cucerit primul titlu național, bucureștenii s-au impus în cele din urmă cu 3-2, deși bănățenii au condus la pauză cu 2-0 prin golurile reușite de Dobay și Beke.

Cu 11 zile înaintea partidei cu alb-vișiniii, Ripensia a obținut dreptul de joc al deja internaționalului Silviu Bindea de la Victoria (România) Cluj.

În ”Ripensia-Nostalgii fotbalistice”, Cristi Alexiu a relatat cum s-a desfășurat partida de pe arena ”Romcomit”: ”Mult așteptatul debut al Ripensiei în divizia națională s-a soldat cu o surprinzătoare înfrângere (…) Profesioniștii au început bine și la pauză aveau un avantaj de două goluri. Prin accidentarea lui Kotormany, mecanismul echipei se dereglează, combinațiile devin sterile, iar marile ocazii sunt irosite cu ușurință. Până atunci timorați, ceferiștii ies tot mai des la atac, egalează prin Attila, pentru ca, în final același jucător să le aducă o nesperată victorie, transformând o lovitură de la 11 metri”.

De-aici încolo, duelurile cu Rapid au însemnat veritabile spectacole. Pe de o parte, Ripensia avea să cucerească patru titluri, în timp ce Rapid a trebuit să aștepte până-n 1967 ca să devină campioană! Dar, giuleștenii au devenit specialiști în Cupa României, trecând de Ripensia în finalele din 1935 și 1937.

Articol scris de