Ripensia, prima victorie cu ASU Poli

Foto: Secvență din meci, cu Ripensia în roșu-negru (autor: Cosmin Dan)

Ieri după-amiază a fost programat un nou duel al celei mai recente rivalități timișorene, Ripensia – ASU Politehnica. În semifinalele fazei județene a Cupei României, pe Arena Ciarda Roșie, noul teren propriu al celor de la Ripensia, gazdele au învins cu 2-1 (0-0), calificându-se astfel în finală.

Alb-violeții au deschis scorul, prin veteranul Naidin (59), fostul mijlocaș de la FCU Poli, Dinamo și Neftci Baku. Peste doar cinci minute, senegalezul Mediop a egalat, iar peste alte cinci minute, în min. 69, celălalt golgeter ripensist, Briciu, a punctat pentru scorul final.

A fost al 4-lea meci oficial între cele două echipe, care coexistă din vara lui 2012. În primele trei, Ripensia nu cunoscuse victoria!

A fost, mai întâi, tot în faza județeană a Cupei României, dar în turul al 2-lea, la 4 iunie anul trecut, tot cu Ripensia gazdă, dar pe stadionul Electrica, 0-0 după prelungiri, Poli calificându-se la penalty-uri. Apoi, în acest sezon al Ligii a IV-a Timiș, dublă victorie polistă, 2-1 acasă, pe stadionul CFR, fără spectatori (ASU Poli având terenul suspendat), și, la 7 martie a.c., pe ”Dan Păltinișanu”, în fața a 6.000 de spectatori, 6-2!

ASU Poli este liderul Ligii a IV-a, cu un avans consistent (6 puncte), fără înfrângere, și se pregătește pentru barajul de promovare în Liga a III-a. Ripensia, locul 2 în campionat, promova vara trecută din Campionatul Județean (eșalonul al 5-lea).

În ultimele două ediții, faza timișeană a cupei naționale a fost câștigată chiar de cele două team-uri, ”Ripi” în 2013 și Poli în 2014.

Articol scris pentru frf.ro

Octavian Stăncioiu

Articol scris de