Victorie pe final în fața unei echipe ambițioase: 2-1 cu Ighiu

Foto: Secvență din meci, cu Ripensia în roșu-galben-albastru (sursa: pressalert.ro)

Sigla-mica RipensiaVictorie greu conturată, dar de moral, ieri, pe o vreme rece, cu vânt intens. Ripensia a dispus de Performanța Ighiu cu 2-1 (1-0), goluri Ad. Popa (9) și Zaluschi (89), respectiv Coltor (63).

Ripensia: Gakos – Vlădia, Hecsko, Apro, Toma – Ad. Popa, Stoi, Mânecan, Mediop – Golda, Dumiter. Rezerve: Rădulescu – Nanu, Briciu, Bobină, Zaluschi, Matiș, Semeniuc. Antrenor: Remus Steop.

Performanța: D. Pop – I. Grozav, Potopea, Iclănzan, Oniche, Circov, Seiwerth, A. Mărginean, Miroiu, Turuș, Fetița. Rezerve: Zăvoi – Trifa, Cristea, Oara, Coltor, D. Mărginean, Tineiu. Antrenor: Mihai Manea.

Sigla-mica Ripensia

După startul ratat de la Sebiș, doi ”senatori de drept” ai Ripensiei, mijlocașii Briciu și Nanu, au fost rezerve, intrând pe parcurs. Vlădia, venit în iarnă chiar de la Ighiu, a fost integralist, jucând fundaș dreapta și, în repriza secundă, stoper. Mediop a început mijlocaș stânga, pe parcursul primei părți a trecut pe dreapta, iar spre final a jucat postul său de bază, vârf. Cei trei jucători U19 au fost portarul și cuplul de atac. Zaluschi, intrat pe parcurs, a marcat golul victoriei, cu doar un minut înainte de final. De remarcat și revenirea lui Semeniuc, și el introdus pe parcurs, acesta fiind, în pregătirile de iarnă, accidentat pentru o perioadă, iar la Sebiș a fost suspendat pentru cumul de cartonașe.

Sigla-mica RipensiaOaspeții au trecut în iarnă printr-o mare cumpănă, fiind la un pas de a se retrage din campionat. În cele din urmă, totul s-a rezolvat cu bine, primăria locală predând clubul unui investitor, Armando Popescu, venind și un antrenor nou, Mihai Manea, și foarte mulți jucători, majoritatea de la Şurianu Sebeş, liderul Ligii  a IV-a Alba, echipă la care patron a fost până atunci chiar Armando Popescu. Sponsorul de pe tricourile Performanței, la jocul de ieri, a fost absport.ro, site de sport al județului Alba. Cei din Ighiu au venit la Timișoara încă de vineri, semn că acolo încă se dorește… performanță.

Octavian Stăncioiu

Articol scris de