150.000 de dolari pentru un bilet la ”meciul secolului”

Cea mai așteptată confruntare din boxul mondial în ultimii ani va avea loc în Las Vegas, în data de 2 mai, la celebrul cazinou MGM Grand, într-o sală care are o capacitate de peste 16.000 de locuri.

Pentru public, însă, au fost puse în vânzare doar 1.000 de bilete la lupta dintre Floyd Mayweather și Manny Pacquaio, restul de 15.000 de locuri fiind rezervate boxerilor, cazinoului, sponsorilor și promotorilor. Cele două părți implicate în organizare s-au înțeles greu asupra modului în care va fi împărțit profitul, astfel că, deși lupta de sâmbăta viitoare a fost anunțată încă din februarie, biletele au fost puse în vânzare abia joi seara, la ora României 22.00, și au fost epuizate în aproximativ 60 de secunde.

Imediat, biletele au început să apară la vânzare pe site-urile de mică publicitate. Dacă, oficial, tichetele costau între 1.500 și 7.500 de dolari, pe eBay sau alte site-uri asemănătoare prețurile au depășit 140.000 de dolari.

Lupta dintre americanul Mayweather (38 de ani) și filipinezul Pacquaio (36 de ani), considerați cei mai buni boxeri ai generației lor, a stârnit un interes imens și va genera venituri impresionante. Cei doi sportivi (și reprezentanții lor) vor împărți un profit estimat la cel puțin 250 de milioane de dolari, însă ”banii adevărați” vor fi făcuți de HBO și Showtime, cele două rețele care vor transmite meciul în pay-per-view.

Prețul pentru a vedea meciul la televizor va fi de asemenea un record. Pentru versiunea HD a transmisiunea, HBO și Showtime vor cere, cel mai probabil, 99,95 de dolari. În Marea Britanie, unde lupta din 2007 dintre Mayweather și Ricky Hatton a putut fi urmărită pentru 14,95 lire sterline, acest meci va costa până la 24.95 lire. În total, vânzarea de pay-per-view va genera un profit estimat la 500 de milioane de dolari.

Sursa foto: bbc.co.uk

Vali Silaghi

Articol scris de