Victorie în meciul de retragere pentru Manny Pacquiao

Boxerul filipinez Manny Pacquiao, fost campion mondial la 8 categorii diferite, l-a învins clar la puncte pe americanul Tim Bradley, într-un meci de 12 reprize fără titlu în joc disputat sâmbătă la Las Vegas (Nevada), transmite Agerpres.

La ultima sa apariție în ringul profesionist, Pacquiao a șters impresia dezamăgitoare din ”meciul secolului” cu Floyd Mayweather din mai 2015 și și-a dominat autoritar adversarul pe care l-a trimis de două ori la podea. A fost a 3-a confruntare dintre cei doi. În iunie 2012, Bradley obținuse o controversată victorie la puncte, iar apoi Pacquiao a câștigat revanșa din aprilie 2014.

Arbitrii judecători i-au acordat lui Pacquiao o victorie unanimă cu 116-110, 116-110 și 116-110 în fața spectatorilor de la MGM Grand Garden Arena.

Filipinezul, a cărui carieră de profesionist a debutat în ianuarie 1995 cu o bursă de 19 euro, a reușit a 58-a sa victorie, dintre care 38 înainte de limită, față de 6 înfrângeri și 2 egaluri. Pacquiao a strâns din box o avere estimată la 500 milioane dolari, dintre care 20 milioane la meciul său de adio.

”Pac-Man”, în vârstă de 37 ani, a confirmat că se va retrage în pofida demonstrației de box oferite la Las Vegas: ”m-am gândit mereu că este ultimul meu meci și am promis asta familiei. Poate că voi aprecia viața mea de după retragere, o viață destinată pentru a-mi ajuta și servi poporul meu”. Pacquaio, deja deputat al parlamentului filipinez, va candida în luna mai pentru postul de senator.

sursa foto: youtube.com

Vali Silaghi

Articol scris de