Lor nu le-a fost frig!

de Levente Balint

S-au reluat meciurile din Liga 1 și leitmotivul multora dintre cei implicați este cel legat de… frig. Trecem peste faptul că fotbalul din Liga 1 și-a păstrat drepturile TV, fiind una dintre zonele care nu au fost afectate dramatic de pandemie. Trecem și peste faptul că fotbalul, chiar și privit la TV, este una dintre singurele bucurii din această perioadă. Și că toti cei din fenomen au o anumită responsabilitate din acest punct de vedere.

Să vorbim despre lamentările legate de temperatură. Interesant este că în alte timpuri, în condiții mult mai grele, nimeni nu s-a plâns atâta. Istoria fotbalului nostru reține un meci de pomină, cei din noiembrie 1988, dintre Spartak Moscova și Steaua București, din Cupa Campionilor Europeni. Încheiat cu 2-1 pentru campioana României, jocul s-a disputat efectiv pe un patinoar. Steliștii nu s-au plâns și s-au adaptat la situația… gazonului! Gabi Balint, marcator pentru 2-1, a povestit pe eusunt12.r0: ” În ziua meciului, am primit ghete noi, cu crampoane de cauciuc pe întreaga talpă. Venite din Germania, comandă specială (…) Mulți se întreabă cum de rușii nu au luat în calcul “patinoarul” verde? Cu siguranță, multe meciuri le jucaseră pe gheață! Ei bine, gazdele au avut propria lor strategie, dar nemții le-au stricat planul! Adică arbitrii din RFG, care i-au prins cu crampoane “cui”, cele folosite la atletism! Au fost pusi să-și schimbe crampoanele cu unele regulamentare și astfel se explică de ce noi ne-am adaptat pe terenul lor si ei nu!”

Și mai recent, și mai aproape de noi, în decembrie 2009, Poli Timișoara câștiga la Dinamo Zagreb tot cu 2-1. Pe ”Maksimirul” gol, din cauza unei suspendări primite de clubul croat, cele două echipe au evoluat la aproape -10 grade. Din tribune se auzea cum fotbaliștii călcau pe terenul înghețat! Și totuși, Poli a obținut atunci prima victorie în deplasare din cupele europene.

Așadar, la treabă!

foto: captură TVR

Articol scris de