Sportul Snagov, fieful petrolistului Răchită

Scurta istorie a clubului Sportul Snagov reprezintă fidel haosul existent în fotbalul românesc postdecembrist.

S-a înființat în 2013, sub denumirea de CS Metalul Reșița (o altă ”clonă” a CSMR-ului), prin preluarea locului de ligă secundă de la echipa vâlceană Damila Măciuca (o altă ”efemeridă”), după ce patronatul și lotul acesteia trecuseră în bloc la CSM Rm. Vâlcea.

În primii doi ani (2013/14 și 2014/15), CS Metalul s-a bătut la promovare, terminând pe locurile 4, apoi 3, în play-off-ul seriei a II-a.

În 2016 și 2017 a retrogradat (în primul caz cu -10 puncte în clasament, din cauza penalizărilor!), dar de fiecare dată a rămas, pe loc vacant, în eșalonul secund. În sezonul trecut a terminat pe 16, primul loc retrogradabil și ultimul dintre echipele care au încheiat efectiv competiția.

În vara anului trecut, denumirea a fost schimbată în Sportul Snagov. Oficial, se consideră că Sportul Snagov e continuatoarea lui CS Metalul Reșița. Sportul Snagov nu are, astfel, nicio legătură cu fosta FC Snagov, care a evoluat și în Liga a II-a, de unde s-a retras în 2012.

Echipa a jucat, din sezonul trecut și până la finalul anului 2017, pe teren propriu la Ghermănești, sat din comuna ilfoveană Snagov, dar de acum, baza din Ghermănești urmând să intre în renovare, va evolua la Ştefăneştii de Jos, comună ilfoveană.

Patronul acestui club este, de la înființare, Cătălin Rufă, din iarnă alăturându-i-se și tânărul corporatist Victor Angelescu. Din vara 2017, manager general este fostul libero petrolist și stelist Valeriu Răchită.

Octavian Stăncioiu

Articol scris de