Redacția

Din 1 ianuarie 2021, conținutul site-ului este asigurat de Levente Balint, ofițer de presă al clubului Ripensia UVT.

 

REDACȚIA SPORT MAGAZIN, până în 1 ianuarie 2021

 

Site-ul este editat la Timișoara, de către o parte din colectivul revistei ”Ripensia Sport Magazin”. Articolele reprezintă exclusiv opinia autorilor, neimplicând în vreun fel clubul de fotbal Ripensia Timișoara.


Redactor-șef

Octavian Stăncioiu

Născut la 30 septembrie 1970, la Sânandrei (jud. Timiş). A absolvit, pe rând, Liceul de Filologie-Istorie din Timișoara, Facultatea de Mecanică (secţia Tehnologia Construcţiilor de Maşini) din cadrul Universităţii Tehnice (actuala Universitatea Politehnica) din Timişoara, studiile de master (modulul în limba franceză), organizate de Facultatea de Mecanică din Timișoara, în colaborare cu l’Ecole Nationale d’Ingenieurs din Belfort (Franţa). A jucat fotbal la CFR Timișoara (juniori).

Activitate mass-media: “Renaşterea bănăţeană” (debut în 1995), TV Europa Nova (Timişoara) (realizatorul emisiunilor “Fotbal magazin” și “Legile jocului”), “Tineretul Liber”, “Focus vest”, “Regele Fotbal” (director fondator şi redactor-şef), “Ziua de Vest”, “Sport Total”, sport365.ro, www.fortuna-covaci.ro (realizator unic), Sport Total FM, regelefotbal.ro (realizator unic), ”Ripensia Sport Magazin” (redactor-şef), www.ripensia–sport–magazin.ro (redactor-şef), www.banatulazi.ro, ”Banatul Azi”.

Cărţi publicate: ”Legiunea străină – Fotbalul sfârşitului de mileniu” (Editura Mirador, Arad, 2001). A realizat integral publicaţiile “Euro ‘96”, “Euro 2000”, “Mondial 2002”, “Euro 2004” şi “Fortuna Covaci magazin”.

A fost nominalizat la Marele Premiu din cadrul Premiilor Ioan Chirilă (2007, fiind singurul dintre cei opt nominalizați la această cea mai importantă categorie a premiilor, care nu era de la ”Gazeta Sporturilor” sau “ProSport”). În 1998 a primit Premiul pentru Sport al Asociaţiei Presei Timişorene.

În 2010, 2011 şi 2012 a susţinut prelegeri despre istoria fotbalului bănățean în cadrul simpozioanelor internaționale organizate de Academia Română. În 2016 a susținut o prelegere la Congresul Internațional de Istorie a Presei (ediția a IX-a, tema ”Tradiții ale presei științifice”), organizat la Timișoara și Zrenjanin (Serbia), de către Asociaţia Română de Istorie a Presei, în colaborare cu Academia Română – Filiala Timişoara, Institutul de Studii Banatice ”Titu Maiorescu”, Societatea Enciclopedică a Banatului, Institutul de Cultură al Românilor din Voivodina (Serbia).

În 2015 a fost moderator al simpozionului “De la Societatea Sportivă de ieri la Asociația Sportivă Universitară de astăzi”, organizat de Universitatea Politehnica din Timișoara, cu prilejul sărbătoririi a 95 de ani de la inaugurare.

A fost director de imagine AS Politehnica Timişoara (D4), proprietar, preşedinte şi antrenor principal la FW Sânandrei (D6) (2001-2002), manager general Frola Sânandrei (D4), director de imagine CSFS Poli Timişoara (D1 futsal), preşedinte, antrenor principal şi jucător Regele Fotbal Timişoara (Campionatul Județean Timiș la minifotbal), director de imagine şi preşedinte Fortuna Covaci (D3, D2, 2007-2010; a fost reprezentanta celei mai mici localități, satul Covaci, care a evoluat vreodată în primele două eșaloane ale fotbalului românesc).

În 2014 a fost managerul selecționatei de fotbal a presei sportive din România la Balcaniada de fotbal a presei sportive de la Ohrid (Macedonia) (locul 4 din 8 echipe) și delegatul României la congresul de constituire al Asociației Presei Sportive din Sud-Estul Europei (Southeast Europe Sport Journalists Association).

În 2015 a fost director de organizare al Campionatului Național Universitar al României la fotbal. A organizat Cupa Presei la fotbal (2014), Liga Satelor la minifotbal (Sânandrei, jud. Timiș) și competițiile fotbalistice anuale Cupa Dacii Liberi și Memorialul Ioan Macavei (ambele la Covaci). A fost ofițer de presă și prezentator la Raliul Timișului (2012, 2013). A fost prezentator la Maratonul Inimii (2016, Buziaș). A fost prezentator la competiții de fotbal, box, înot. A organizat festivaluri, concerte de muzică, lansări de carte. A fost editorialist pe teme politice al cotidianului “Ziua de Vest” (Timişoara).


Redactor

Valentin (”Vali”) Silaghi

Născut la 9 decembrie 1980, la Timişoara. Activitate mass-media: ”Regele Fotbal” (redactor-șef adjunct), ”ProSport”, ”Adevărul”, pressalert.ro, ”Ripensia Sport Magazin”.

 

 


Fotoreporter

Cosmin Dan

Născut la 26 septembrie 1983, la Satu Mare. Activitate mass-media: sport365.ro, Mediafax, ”Fotbal vest”, NewsIn, cosmin-dan.ro, regelefotbal.ro, sporttim.ro, ripensiatimisoara.ro, ”Ripensia Sport Magazin”. A obținut premiul II la categoria Sport a concursului Fotografia anului 2011, organizat de Asociația Artiștilor Fotografi din România (AAFR). A avut fotografii expuse în cadrul expoziției Mediafax Foto – Best of 2008/2009, afișată în exteriorul Muzeului Național de Artă al României. A organizat vernisajele expozițiilor de fotografie ”Euro 2008” (2008) și ”Secvențele Fortunei. Covaci, satul din Liga a II-a” (2010). A fost fotograful clubului Fortuna Covaci și acum este fotograful clubului Ripensia Timișoara. A realizat, din punct de vedere tehnic, site-ul ripensia-sport-magazin.ro.


Colaboratori

Radu Faur

Născut la 26 iunie 1985, la Ineu. Activitate mass-media: “Renaşterea bănăţeană”, ”ProSport”, ProTV, Sport.ro.

Ovidiu Forai

Născut la 15 aprilie 1969, la Timişoara. Activitate mass-media: Radio Timişoara (debut în 1991), ”Timişoara”, ”Sport XXI”, ”Focus vest”, ”Ziua de Vest” (redactor-şef), ”Regele Fotbal”, ”ProSport”, ”Orizont”, ”Ripensia Sport Magazin” (redactor-șef adjunct). Cărţi publicate: ”Povestiri din mondo-sport” (Editura Helicon, Timişoara, 1999), ”Croazieră pe planeta Fotbal” (Editura Eurostampa, Timişoara, 2002), ”Viaţa ca o tablă de şah” (Editura Brumar, Timişoara, 2008), ”Un castel cu vinuri vechi” (Editura Brumar, Timişoara, 2009). Iniţiator şi realizator al anchetei anuale ”Fotbalistul Est-European al Anului”, dotată cu trofeul ”Steaua Răsăritului” (1996-2004, reluată în 2013).

Ioan Gogoșanu

Născut la 23 ianuarie 1979, la Caransebeş. Activitate mass-media: ”Regele Fotbal”, ”Opinia Timişoarei”, sporttim.ro, ”Ripensia Sport Magazin”.

Ovidiu Lința

Născut la 4 mai 1979, la Timişoara. Activitate mass-media: ”Prima Oră”, ”Regele Fotbal”, ”Fotbal vest” (redactor-şef adjunct), TVR Timişoara, Radio Timişoara, ”Ripensia Sport Magazin”.

Bogdan Stănescu

Născut la 8 noiembrie 1982, la Timișoara. Activitate mass-media: ”Fotbal vest”, ”Ripensia Sport Magazin”.

Sergiu Suciu-Raca

Născut la 11 noiembrie 1988, la Timișoara. Activitate mass-media: sporttim.ro, ripensiatimisoara.ro, ”Ripensia Sport Magazin”. Ofițer de presă la Ripensia Timișoara (din 2012, de la reînființarea clubului).


Colaborator R. Moldova

Mihai Sandu

Născut la 17 noiembrie 1984, la Chişinău (URSS, azi R. Moldova). Activitate mass-media: ”Sport plus”, Euro TV (realizatorul emisiunii ”EuroFotbal”), eurofotbal.info, TV Prime, sport1.md (toate la Chişinău), romaniansoccer.ro, ”Regele Fotbal”, ”Ripensia Sport Magazin”. A fost manager la Veris Chișinău.