1-1 cu Elveția, am scăpat ușor

Am primit din nou penalty, al doilea meci consecutiv! Bogdan Stancu a marcat din nou. Era 1-0, min. 18, conduceam, în pofida începutului de meci, cu Elveția instalându-se, ușor-ușor, în terenul nostru. Am avut apoi, după vreo 10 minute, o bară prin Săpunaru. Și-am mai avut, în partea a doua, o lovitură liberă a lui Torje.

Cam asta a fost tot ce am avut noi, ca plus. În rest, helveții, cel mai cosmopolit lot de la turneu (14 jucători de origini străine, șase dintre ei albanezi!), ne-au masat rău. Am căzut fizic, n-am putut ține mingea, n-am construit nimic. (Suntem prea exigenți?). Golul de 1-1 a venit firesc, în același minut în care și Giroud i-a luat fața lui Tătărușanu, min. 57.

Iordănescu a venit cu patru titulari noi față de deschiderea cu Franța, lăsându-l pe bancă, surpinzător, pe cel mai bun jucător român al momentului, Nicușor Stanciu. Poate ne înșelăm noi, mai ales că scriem aceste rânduri la cald, imediat după fluierul final.

Ca timișoreni, să remarcăm prezența a doi jucători crescuți în orașul de pe malul Begăi, Torje, la Srbianka Giuchici, și Steliano Filip, la LPS Banatul.

Pentru calificare avem șanse, calculele fiind foarte complicate, având în vedere că poate ”merge” și locul 3, iar partida Franța – Albania s-a disputat aseară, după închiderea ediției revistei noastre.

Ultimul meci al grupei, duminică, de la ora 22, România – Albania. Trebuie să învingem, asta e clar, și dacă n-o facem, suntem chiar penibili. Chestia asta cu echipele mici e o poveste de adormit copiii. Da, echipele mici au mai crescut, dar asta pentru că celelalte tot scad…

Bateți Albania!

Octavian Stăncioiu, pentru revista săptămânală ”Banatul Azi”