Afară din Europa. Semne de recul

Seară de coșmar, aseară, pentru cele două echipe românești încă în cupele europene. Astra a terminat în nota, și cu scorul, cu care a început grupa, 1-5, acum la Salzburg, surprinzătoarea echipă austriacă din orașul care l-a dat lumii pe Wolfgang Amadeus Mozart.

Steaua avea speranțe, a ajuns să nu mai depindă de Aalborg, Rio Ave respectându-și blazonul. Numai că Steaua, ca și în Danemarca, a ratat cu seninătate, ieșind aproape rușinos din acest sezon al eurocupelor. În ultimele trei meciuri din grupă, roș-albaștrii nu au mai câștigat! Pe ultimele două le-au pierdut la zero! Au avut șanse multe pentru a tranșa calificarea, într-o grupă extrem de ușoară, și și-au bătut joc de ele. Cu Rio Ave, în Portugalia. Cu Aalborg, tot afară. Chiar și acum, cu legendarul club ex-sovietic din Kiev, o trupă clar superioară celei a lui Gâlcă, dar cu care, totuși, cel puțin ieri, Steaua a jucat de la egal la egal.

E al doilea sezon consecutiv în care românii nu vor fi prezenți în ”primăvara europeană”. Sunt semnele unui recul pe care, dacă nu îl gestionăm cum trebuie, vom ajunge unde eram prin anii 1999-2002.

Octavian Stăncioiu

Articol scris de