Analiza sezonului – Liga I (play-off): La Astra care-a răsărit

Foto: Astra primind trofeul campioanei României 2016 (sursa: Facebook Astra Giurgiu)

Profitând de parcursul mizerabil al Stelei în sezonul de toamnă, Astra lui Marius Șumudică a cucerit, în premieră, titlul. Steaua, deși cu Reghecampf revenit la cârmă, n-a reușit decât un amărât de loc 2, și asta în cel mai slab campionat disputat vreodată în România, la nivelul primei divizii!

Dinamo, tot în reconstrucție, ne-am și plictisit de când e treaba asta. Pandurii au fost revigorați de Iordănescu jr., dar problemele financiare îi vor readuce în mediocritate.

Viitorul lui Hagi a avut o toamnă superbă, părând să tragă chiar la titlu, și o primăvară penibilă, plătind gravele erori de strategie a transferurilor comise în iarnă. Când au plecat Mitrea, Achim și Aganovic și au venit Pecanha și Goulon. Auzi, Goulon… Hagi însă continuă să scoată talente. Băieții (Coman, Ianis, Mățan, Nedelcu, Cicâldău etc.) sunt cruzi deocamdată, dar se vor face fotbaliști.

În sfârșit, cea mai urâtă echipă a primăverii, ASA 2013. Mureșenii au devenit o spaimă a tibiilor, iar Adi Mutu s-a retras fără glorie, după o carieră superbă (da, să ne ferim de cuvinte), de la un club de duzină.

Octavian Stăncioiu

Articol scris de