Analiza sezonului – Liga I (play-out): Divizia clonelor

Foto: Secvență de la un meci al lui ACS Poli, pe stadionul Dan Păltinișanu (sursa: Facebook ACS Poli Timisoara)

Grație problemelor cu insolvența ale lui Dinamo și ASA 2013, Iașiul a ajuns în premieră în cupele europene. Nu e vorba însă de Politehnica cea ”clasică”, a lui Deleanu, Romilă II și Simionaș, ci de o ”clonă”, CSMS.

O altă ”clonă”, CSU Craiova, cea care a uzurpat adevărata ”Știința” (asta e, pur și simplu, părerea noastră; e ca și cum ar veni cineva acum și ar spune că Poli Timișoara de după 1993 n-a mai fost, de fapt, Poli, pentru că s-a ”rupt” de UPT), a ratat lamentabil calificarea în Liga Europa.

Botoșaniul a devenit un punct stabil pe harta primei divizii, grație unui management eficient și a unor conducători serioși, în timp ce clujenii de la CFR au salvat sezonul prin cucerirea Cupei României.

Cele două ilfovene, Chiajna și Voluntari (aceasta salvată la baraj), au ocupat locurile de deasupra liniei ce duce către B, ascensiunea lor fiind o dovadă a decăderii fotbalului românesc. Chiar dacă echipa comunei cu nume de ”Primă doamnă” medievală, Chiajna, a ajuns și în finala Cupei Ligii, competiție inutilă, care își va consuma ultimul act în… sezonul ce urmează.

Despre ACS Poli nu spunem nimic, ne-am enerva dacă am face-o.

Iar Petrolul s-a stins de tot. Un alt nume legendar al României care va fi, probabil, clonat.

Octavian Stăncioiu

Articol scris de