Atletico Textila, învingătoarea derby-ului cu Viitorul Biled,  devine lider în Liga Satelor

Foto: Secvență din meci, cu Viitorul în tricouri albastre (autor: Bendis Photos)

Sâmbătă s-a disputat marele derby al Ligii Satelor, competiție regulată de minifotbal, aflată la a 4-a ediție și desfășurată la Baza Sportivă BiArena din comuna timișeană Sânandrei.

S-au întâlnit, în etapa a 9-a, ultima a turului I (sunt trei tururi în acest sezon), Viitorul Biled și Atletico Textila Timișoara, singurele dintre cele 10 echipe care nu cunoscuseră încă înfrângerea și marile favorite ale campionatului. Lideri, înaintea jocului, erau cei din Biled, cu punctaj maxim și două puncte peste gruparea ce și-a luat numele după serialul TV.

A fost o ”replică” a duelului din ediția a 2-a, dintre Maracana Biled (un singur jucător de atunci fiind acum la Viitorul, vedeta comunei, Flavius ”Messi” Tomescu, acesta evoluând pe teren mare în Liga a IV-a, la o altă echipă din Biled, Voința) și Academica CS Rudna (marea majoritate a celor de atunci fiind acum la Atletico T.).

Au ieșit scântei, jucându-se tare, dar în limitele regulamentului. Era min. 2 și Atletico Textila conducea cu 2-0! De aici încolo, Viitorul lui Răzvan Iezan va alerga permanent după o egalare pe care, însă, nu o va reuși.

Simion ”Pele” Gulan, fost component al naționalei de homeless a României care a participat la Mondialul de profil din Mexic, în 2012, transformă magistral o lovitură liberă, marcând al treilea gol al ”atleticilor”. La pauză se intră cu 3-2 pentru formația de pe locul secund.

Se ajunge la 4-3, eurogol ”Messi” al Biledului, bară transversală – gol. Apoi jocul se rupe definitiv, Denis Andraș (Viitorul) fiind eliminat, în urma acordării unui penalty din care Aleksandar Radovan (vicegolgeterul sezonului de toamnă al Ligii a IV-a Timiș, 17 goluri pentru Cocoșul Orțișoara) schimbă tabela la 6-3.

S-a terminat, total neașteptat, 7-3 pentru echipa studenților de la Medicină Veterinară, cu duetul fundașilor de fier gorjeni Marius Jianu – Robert Roibu.

Au arbitrat Doru Banu, fost jucător în anii ’80 și ’90 la Metalul Bocșa și UMT, în Divizia B, și Andrei Rain, student la Drept, la Universitatea de Vest din Timișoara.

Astfel, Viitorul coboară pe 2, pierzând primele puncte în acest campionat, iar lider devine, cu un punct avans, Atletico T. Care a pierdut singurele puncte chiar în prima etapă, la 26 noiembrie, un incredibil 7-7 contra celeilalte echipe studențești, a băieților de la Tehnică Dentară, Dental Juniors. Aceasta din urmă terminând turul I pe ultimul loc!

Edițiile anterioare ale competiției au fost câștigate de AS Carani (2015), Academica CS Rudna (2015/16) și Maracana Biled (2016).

Octavian Stăncioiu

Articol scris de