Metaloglobus, echipa fostei fabrici de gloanțe și jucării

Metaloglobus București s-a înființat în 1956, ca echipă a fabricii cu același nume, fabrică ce a produs… gloanțe și jucării. Din 2011 a evoluat în Liga a III-a, primită pe loc vacant, după ce pierduse barajul de promovare în acest eșalon. Iar în vara anului trecut a promovat, în premieră, în liga secundă. Gruparea – una dintre foarte puținele nesusținute din bani publici, din acest sezon al D2 – este patronată de sirianul Imad Kassas (cel care patronează și fabrica), îl are ca președinte pe Marius Burcă, membru, până în vara trecută, al Comitetului Executiv al FRF.

Antrenor este Alin Chița, fost stoper la Politehnica Timișoara. Acesta l-a înlocuit în iarnă pe Bogdan Vintilă, fostul portar internațional de la FC Argeș, FC Național și Bursaspor, ex-antrenor principal la Viitorul Constanța (până când Gheorghe Hagi a devenit, în 2014, și conducător tehnic al actualei campioane naționale ”en titre”), dar și al naționalei de juniori U17. Secund și jucător la Metaloglobus e Gigel Coman (40 de ani), ex-internaționalul de la FC Național și FCU Politehnica Timișoara.

Clubul are stadion propriu, numit tot Metaloglobus, cu suprafață de joc sintetică, bază situată în cartierul Pantelimon al Capitalei. Metaloglobus are și o echipă secundă în Liga a IV-a bucureșteană, colegă de serie cu Academia Rapid, CSA Steaua, Sportul Studențesc, Venus și Carmen.

Octavian Stăncioiu

Articol scris de