Prostia omenească: Mircea Sandu, aruncat de FRF din Grupul Bilderberg al fotbalului mondial

Foto: De la stânga la dreapta, în prim-plan, Călin Popescu-Tăriceanu (pe atunci prim-ministru al României), Mircea Sandu (președinte FRF) și Sepp Blatter (președinte FIFA) (autor: Cosmin Dan)

Din 2007, Mircea Sandu este membru în Comitetul Executiv al UEFA. În această primăvară, vor fi alegeri. Pentru a candida, el ar fi trebuit să fie propus de FRF. Ei bine, FRF nu-l va propune, și nu va propune pe nimeni. (Și dacă ar fi propus, pe oricine altcineva, n-ar fi avut nicio șansă).

Războiul cretin dintre Sandu și Burleanu se extinde, iată, dincolo de granițe. Cu extrem de nefaste consecințe asupra fotbalului românesc. Nimeni, niciodată până la Sandu n-a ajuns într-o funcție atât de înaltă. A te trage de șireturi cu Platini, cu Blatter și cu toți corifeii atât de controversați care dirijează destinele fotbalului în lume și în Europa nu e puțin. E enorm.

Mircea Sandu face parte, încă, din acest Grup Bilderberg al fotbalului mondial. A nu-l menține acolo, cu toate marile lui păcate, e o prostie fără margini. E o dovadă a micimii unor oameni incapabili să vadă dincolo de interesele lor mărunte.

Nici Răzvan Burleanu, nici Gheorghe Chivorchian, nici oricine o mai fi acum prin federație nu va ajunge vreodată în guvernul fotbalului european, de unde Sandu va pleca, forțat de ai lui, curând.

Rețineți acest an, 2015. Să vedem cât va trece până vom avea din nou un român acolo. Vor trece generații.

Octavian Stăncioiu

Articol scris de