Românii, dezastru cu ucrainenii în eurocupe: opt înfrângeri consecutive!

Înfrângerea Stelei cu Dinamo Kiev a fost, e absolut șocant, a opta consecutivă a echipelor românești cu cele din țara vecină Ucraina, în cupele europene. An de an, începând cu 2011, reprezentantele celor două țări s-au întâlnit pe scena competițiilor UEFA. De fiecare dată, românii au pierdut și au fost eliminați. Iar când s-au întâlnit în grupe, ucrainenii s-au și calificat în ”primăvara europeană”. Toate cele opt jocuri au avut loc în Liga Europa.

În 2011, în play-off. Dinamo, a noastră, 1-2 și 2-3 cu modesta Vorskla Poltava. Anul următor, tot Dinamo, și tot în aceeași fază. 0-2 și 1-2 cu Metalist Harkiv. În 2013, Pandurii, de astă dată în grupe. 0-1 și 1-4 cu Dnipro Dnipropetrovsk.

Ultima oară când românii n-au pierdut cu echipele din țara lui Blohin a fost în 2009, în preliminariile Ligii Campionilor. Atunci, FC Timișoara a reușit, incredibil, chiar să elimine pe Șahtar Donețk, echipă antrenată (ca și acum) de Mircea Lucescu, care tocmai cucerise, în acea primăvară, ultima ediție a C3 sub numele de Cupa UEFA. A fost 2-2 în Ucraina și 0-0 la Timișoara.

Iar ultima dată când românii i-au învins pe ucraineni, în 2006, celebrul 4-1 al Stelei din deplasare, cu Dinamo Kiev, din grupele Ligii Campionilor.

Octavian Stăncioiu

Articol scris de