S-a stins Ghiță Ciobanu, fostul conducător al lui Poli AEK

S-a stins din viață, marți, la doar 50 de ani, Gheorghe Ciobanu. Deputat PSD de Timiș, el a fost, între 2002-2003, director executiv la clubul de fotbal Poli AEK Timişoara. În vara lui 2002, prin manevre politice, Timișoara a primit o echipă de primă ligă. AEK București, patronată de Toni Doboș, tocmai promovase în elită și s-a mutat pe Bega, fuzionând cu echipa Universității Politehnica din Timișoara.

Tot pe linie politică, Ghiță Ciobanu a fost numit în conducerea noului club. A fost însă un om afabil și priceput, într-o perioadă de efervescență la nivel de suporteri. Dan Ioan Șipoș, Anton Doboș, Iosif Armaș, Basarab Panduru, Romulus Buia erau corifeii noii Politehnici timișorene, pângărită de alăturarea acelui stupid AEK, în amintirea celui atenian, unde jucase Doboș.

S-au pus atunci bazele unui club ce n-a putut obține palmaresul polist, dar, preluat apoi de Marian Iancu, a terminat pe 2 în campionat, a jucat finala Cupei României, în preliminariile Ligii Campionilor și în grupele Ligii Europa.

Odihnește-te în pace, Ghiță Ciobanu.

Octavian Stăncioiu

Articol scris de