Tg. Jiu, campioana națională universitară 2015 în turneul organizat de Universitatea Politehnica Timișoara

Foto: UCB Tg. Jiu, cu trofeul și cu președintele FRF, Răzvan Burleanu, în mijloc (sursa: fotbaluniversitar.ro)

În finala disputată sâmbătă seară, pe stadionul Știința din Timișoara, imediat după ce, pe aceeași arenă, în barajul pentru Liga a III-a, ASU Politehnica a învins cu 5-1 pe Voința Lupac, Universitatea Constantin Brâncuși Tg. Jiu a trecut clar, 4-0 (2-0), de Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca. Golurile au fost marcate de Dănăricu (15p, 79), Săulescu (39) și Petrache (74).

Imediat după joc a avut loc festivitatea de premiere, oficiată de staff-ul FRF, în frunte cu președintele Răzvan Burleanu și secretarul general Gheorghe Chivorchian.

Locul 3 a fost ocupat de Universitatea de Vest Vasile Goldiș Arad, care a învins cu 6-1 pe Universitatea Lucian Blaga Sibiu, în finala mică. la turneul final au mai participat Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iași și Universitatea Politehnica București. Ambele echipe timișorene înscrise, Universitatea de Vest și Universitatea Politehnica, au fost eliminate în preliminarii.

Campionatul Național Universitar al României la fotbal (pe teren mare, în 11) a debutat, în această primăvară, la inițiativa prof. univ. dr. ing. Viorel-Aurel Şerban, Rectorul Universității Politehnica Timișoara. Prima ediție din noul ciclu, anual, al competiției, este organizată de Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar din România (FSSU), Ministerul Educaţiei și Cercetării Ştiinţifice (MECS), Federația Română de Fotbal (FRF) și Universitatea Politehnica Timişoara (UPT). La preliminarii au participat 20 de echipe, din toate zonele țării, echipele fiind împărțite în șase serii, câștigătoarele seriilor calificându-se pentru turneul final, disputat între 18-20 iunie, la Timișoara.

Octavian Stăncioiu

Articol scris de