Topurile fotbalului în 2017, în viziunea noastră. România: Tătărușanu, Hagi, FCSB

Foto: Tătărușanu în tricoul lui Nantes

Echipa ideală

Tătărușanu (Fiorentina / Nantes) – R. Benzar (Viitorul Constanța / FCSB), Chiricheș (Napoli), Moți (Ludogoreţ Razgrad), Șt. Radu (Lazio) – R. Marin (Standard Liege), Pintilii (FCSB), Chipciu (Anderlecht) – Fl. Andone (La Coruna), Keșerü (Ludogoreţ Razgrad), Budescu (Astra Giurgiu / FCSB)

(Cu excepţia lui Şt. Radu, toţi au jucat în 2015 şi pentru naţionala A a României)

Cei mai buni jucători

  1. Tătărușanu (a participat cu Fiorentina în ”primăvara” Ligii Europa în sezonul trecut; a terminat cu Nantes sezonul de toamnă pe locul 5 în Ligue 1; titular la Fiorentina în sezonul de primăvară și la Nantes în sezonul de toamnă; a fost inclus de site-ul foot01.com în echipa ideală a sezonului de toamnă în Ligue 1)
  2. Budescu (a participat cu Astra Giurgiu în ”primăvara” Ligii Europa în sezonul trecut; a participat cu FCSB în grupele Ligii Europa, calificându-se în ”primăvara europeană” 2018; a marcat goluri importante pentru națională și în cupele europene; desemnat Fotbalistul Român al Anului 2017)
  3. R. Benzar (campion național cu Viitorul Constanța, la care a fost căpitan, în sezonul trecut; a participat cu FCSB în grupele Ligii Europa, calificându-se în ”primăvara europeană” 2018)
  4. Chiricheș (a participat în ”primăvara” Ligii Campionilor în sezonul trecut; s-a clasat pe locul 3 în Serie A în sezonul trecut; semifinalist al Cupei Italiei în sezonul trecut; a participat în grupele Ligii Campionilor, calificându-se în ”primăvara europeană” 2018 a Ligii Europa; a terminat sezonul de toamnă pe locul 1 în Serie A; rezervă la club; căpitanul naționalei)
  5. Keșerü (a participat în ”primăvara” Ligii Europa în sezonul trecut; campion național în Bulgaria în sezonul trecut; golgeter al D1 din Bulgaria în sezonul trecut; finalist al Cupei Bulgariei în sezonul trecut; a participat în grupele Ligii Europa, calificându-se în ”primăvara europeană” 2018; a terminat sezonul de toamnă pe locul 1 în D1 din Bulgaria)

(Toţi au jucat în 2017 şi pentru naţionala A a României)

Cel mai bun antrenor

Gheorghe Hagi (Viitorul Constanța) (campion național în sezonul trecut; finalist al Supercupei României; a participat în Liga Campionilor și în play-off-ul Ligii Europa; Viitorul Constanța a fost înființată chiar de el, în urmă cu doar opt ani; desemnat Antrenorul Anului 2017 în România)

Cea mai bună echipă

FCSB (deși a terminat pe locul 2 în Liga I atât în sezonul trecut cât și în sezonul de toamnă, a fost singura echipă din România participantă în play-off-ul Ligii Campionilor și în grupele Ligii Europa, calificându-se în ”primăvara europeană” 2018)

Articol scris pentru revista ”Banatul Azi”

Octavian Stăncioiu

Articol scris de