Un fost campion de juniori al Italiei în Liga Satelor din Sânandrei!

Foto: Paride Ferraro

Sâmbăta trecută, în Liga Satelor BiArena, competiție de minifotbal organizată la Baza Sportivă BiArena din comuna timișeană Sânandrei, la Dental Juniors Timișoara au evoluat, din nou, mai mulți italieni. Printre ei, un fost junior al Fiorentinei (Giuseppe Ambrosio) și un fost jucător al lui Frosinone!

Acesta din urmă, Paride Ferraro, a fost campion național al Italiei în Campionato Nazionale Dante Berretti, competiție rezervată echipelor U19 ale cluburilor din Serie C (numită acum Lega Pro), dar la care participă, într-o secțiune separată, și formații ale grupărilor din Serie A, B și D. Ferraro a cucerit titlul respectiv cu Frosinone, în 2012, la secțiunea Lega Pro.

Născut la 13 august 1992, a fost apoi în lotul echipei de seniori a lui Frosinone, în Lega Pro Prima Divisione (eșalonul al 3-lea). A devenit student în Timișoara, la Tehnică Dentară, iar anul trecut s-a aflat în probe la… ACS Poli.

Iar Frosinone, în acest sezon recent încheiat, a fost în Serie A, terminând pe locul 19, penultimul, și retrogradând în liga secundă.

Octavian Stăncioiu

Articol scris de