Bungău a fost cerut de Juventus și Real Madrid!

În emisiunea de ”Dezbateri ripensiste”, care poate fi văzută la secțiunea Ripensia TV, Ionel Bungău a dezvăluit că a avut, pe când era jucător, două oferte fantastice: una de la Juventus, în 1967, pe când era la Rapid, și una de la Real Madrid, în 1974, pe când era la Poli Timișoara.

Pare incredibil, mai ales având în vedere că nu a evoluat niciodată în națională, dar asta pentru că jucau, pe atunci, la mijloc (unde juca și Bungău) nume uriașe, precum Liță Dumitru, Nunweiller VI, Dobrin, Cornel Dinu…

Ionel Bungău a rămas însă în istorie prin șutul său de o violență extremă (galeria polistă avea o scandare celebră: ”Bungău, șutul tău!”).

Iar despre oferta lui Real poate confirma cunoscutul interpret timișorean de muzică populară Laza Cnejevici, etnic sârb, care a făcut oficiile de traducător atunci când antrenorul madrilenilor, celebrul sârb Miljan Miljanic, l-a abordat personal pe Bungău!

Evident, însă, nu se punea problema unei plecări peste hotare, regimul politic permițând acest lucru, în acea perioadă, doar jucătorilor cu o amplă carte de vizită și aflați la apusul carierei.

Octavian Stăncioiu

Articol scris de