O explicație pentru care revista noastră nu mai e lunară

Problemele presei scrise par fără ieșire. Pentru cei care nu au înțeles de ce am renunțat, cel puțin temporar, la apariția lunară a revistei ”Ripensia Sport Magazin”, tipărită în condiții excepționale, iată un articol publicat recent pe gsp.ro:

În urma acordului cu partenerii BBC, Convergent Media, editorul Gazetei Sporturilor, nu va mai edita începând cu 1 ianuarie 2016 revistele Science World, Good Food și Top Gear.

Decizia vine ca urmare a situației generale a pieței de difuzare și a insolvenței recent declarate de liderul acestei piețe, grupul de difuzare „Tutun și Ziare”, din Constanța.

„Începînd cu Rodipet și cu urmașii săi, aproape în fiecare an cîte o firmă mare de difuzare, în general liderul pieței, a intrat în insolvență. Nu dăm vina pe nimeni, pentru că să renunți la licențe precum cele ale revistelor BBC este un regret și un insucces. Așa cum ne povestim încercările prin care trecem, ne comunicăm și nereușitele. Top Gear, Good Food și Science World au fost lucrate în România de niște ziariști excepționali, dar adevărul e că presa scrisă e într-o situație care se rezumă amar: cu cît vinzi mai mult tiraj, cu atît ai șanse mai mari să ai pagube mai consistente de vreme ce nu ți se întorc banii pe care oamenii îi achită la chioșc” Cătălin Tolontan, directorul general al Convergent Media