Amintiri recente ripensiste

Foto: Ripensia la finalul meciului cu ”U” Cluj (2-1 în Cupa României 2013)

Să ne reamintim despre parcursul Ripensiei în faza națională a Cupei României 2013…

Multe coincidenţe au fost între tragerile la sorţi pentru primele două tururi din această fază (16-imi de finală şi optimi de finală, ambele în manşă unică). Ambele au avut loc într-o zi de luni (16 septembrie 2013, respectiv 7 octombrie 2013), de la ora 16, în direct la televiziunea Sport.ro, la sediul FRF (Casa Fotbalului din Bucureşti, situată chiar lângă stadionul Arena Naţională), Ripensia făcând parte din urna C (ultima valorică, cea a echipelor din afara Ligii I), iar la ceremonie asistând, la faţa locului, preşedintele clubului, Radu Ienovan.

Imediat după tragerile la sorţi, jucători ai Ripensiei (Ad. Popa şi Briciu, respectiv Uzun, Mureşan şi Anagor, plus antrenorul Ovidiu Olariu) au fost intervievaţi în direct la Sport.ro. De fiecare dată s-a stabilit, gazda fiind aleasă tot prin tragere la sorţi, ca Ripensia să joace acasă (cu ”U” Cluj, respectiv cu Pandurii). În 18 septembrie s-a decis ca partida cu ”U” să se dispute marţi, 24 septembrie, de la ora 18:30, pe stadionul Dan Păltinişanu din Timişoara, televizată în direct de Digi Sport 1.

Ripensia – ”U” a însemnat o reeditare a finalei primei ediţii, 1933/34, din istoria competiţiei, 5-0 pentru bănăţeni!! Mai mult, cele două echipe jucaseră şi finala primei ediţii a campionatului naţional în sistem divizionar, cu un an înainte, în 1933! ”Ripi” şi ”U” se întâlniseră de fiecare dată în primele patru ediţii ale Cupei României!

Meciul cu ”U” a avut loc pe al doilea cel mai mare stadion al României la ora actuală, 32.972 locuri (primul fiind, evident, Arena Naţională din Bucureşti), stadion care, în trecut, a purtat numele Silviu Bindea, marele jucător al Ripensiei, la care venise chiar de la Cluj (de la clubul Victoria / România).

În acea ediție a Cupei României, Ripensia a administrat unele dintre cele mai grele înfrângeri din istoria lui UTA şi ”U”, cu fiecare scorul la un moment dat fiind 2-0 pentru timişoreni!

Octavian Stăncioiu

Articol scris de