Derby-ul de B al Timișoarei, reeditare a rivalității din D

Foto: Secvență din meciul din 2015, din Cupa României, 2-1 pentru Ripensia

Mâine, sâmbătă, 18 noiembrie, de la ora 11, pe stadionul Arena Ciarda Roșie din Timișoara, se va disputa derby-ul de B al Timișoarei. Ripensia – ASU Politehnica, din etapa a 18-a (penultima a turului). Meci între cele mai frumoase proiecte din fotbalul timișorean al ultimilor ani.

În clasament, ASU Poli e pe 7, cu 27 de puncte, iar Ripensia pe 11, cu șase puncte mai puțin.

Ripensia - ASU Poli 2017 afis

ASU Politehnica aparține Universității Politehnica din Timișoara (UPT), al cărei rector este prof. univ. dr. ing. Viorel-Aurel Şerban. Clubul are culorile tradiționale poliste, alb-violet, posedă ca teren propriu baza Știința din Timișoara și este susținut de fantastica galerie polistă Druckeria. Gruparea a fost înființată în 1998, sub denumirea de Știința, pornind din Campionatul Municipal Timișoara (D6, ultimul nivel competițional din jud. Timiș). În 2002, pe când se afla în D3 și se numea CSU Politehnica, a fuzionat cu AEK București, luând naștere un club nou, Politehnica AEK Timișoara (în D1). Echipa UPT se reînființează în 2003, cu denumirea actuală, de ASU Politehnica.

În 2012, clubului i s-a alăturat Druckeria. A promovat în Liga a III-a în 2015, după o luptă chiar cu Ripensia, iar după un singur ani a ajuns, în premieră, în liga secundă. În care a ocupat, sezonul trecut, locul 15, primul deasupra liniei retrogradării.

ASU Poli a câștigat în 2014 Cupa României, faza județeană Timiș, când a eliminat, în turul al II-lea, chiar pe Ripensia (0-0 d.p., 3-2 l.d., la 4 iunie 2014, cu Ripensia gazdă pe stadionul timișorean Electrica). Ripensia și-a luat revanșa în anul următor, 2-1 în semifinalele aceleiași faze, pe Arena Ciarda Roșie.

Octavian Stăncioiu

Articol scris de