Destine ripensiste. Radu Suciu și Cosmin Stan

Foto: Radu Suciu (în cămașă albă) în timpul meciului Ripensia – Pandurii, din Cupa României 2013 (autor: Cosmin Dan)

Radu Suciu a fost unul dintre inițiatorii și realizatorii proiectului de reînființare a Ripensiei. A fost conducătorul tehnic al echipei de la primul antrenament de după reapariția din 2012. A promovat la pas, an de an. A izbutit fantasticul parcurs din Cupa României 2013, îmbogățind istoria ripensistă cu nocturnele de pe ”Dan Păltinișanu”, contra lui ”U” și Pandurii. Mai mult, s-a implicat, de altfel conform ”fișei postului”, și în partea de conducere a clubului, punându-și definitiv amprenta asupra noii epoci din viața Ripensiei.

Om serios, fost fotbalist de performanță (titularul postului de portar la ultimul trofeu cucerit de fotbalul timișorean, Cupa României 1980, cu Poli), antrenor exigent, intelectual, analist și vizionar al fotbalului, Radu Suciu a preferat să predea banca tehnică după primul eșec dureros de la reînființare. Mandatul său a durat, așadar, aproape trei ani. Enorm pentru fotbalul și lumea de azi, mereu nerăbdătoare și cuprinse de principiul ”mănânci în viteză, trăiești în super-viteză”.

Radu Suciu rămâne în club, în partea executivă, de strategie și dezvoltare a Ripensiei.

Noul responsabil tehnic este Cosmin Stan. Timișorean, fost jucător de primă ligă (la UMT), tânăr antrenor cu rezultate la nivelul eșaloanelor III-V, aflat în cadrul clubului din vara 2013, de când antrenează Ripensia Primavera. Succes mult, Cosmine, asta ar putea fi șansa vieții tale!

Octavian Stăncioiu

Articol scris de