Golda, gol la debut ca titular în Liga a II-a

Foto: Golda (dr.) în luptă cu defensiva argeșeană

Sigla-mica Ripensia Remiză, a doua consecutivă (prima acasă), pentru Ripensia, după victorii în primele patru etape. 1-1 (0-0) cu FC Argeş, scor echitabil, după un meci bun de ambele părţi. Golda, în premieră titular în acest campionat, a deschis scorul, iar I. Năstăsie, fost jucător la FCSB (inclusiv în Liga Europa), ex-internaţional de tineret şi de juniori (a evoluat la Euro U19 din 2011, turneu final găzduit de România), a egalat cu 10 minute înainte de final * În acest meci, staff-ul tehnic format din Remus Steop (principal), Orlando Trandu (secund) şi Marius Pârva (antrenor de portari) n-a putut beneficia de Mânecan (în continuare accidentat) şi Horcea (învoit pentru un deces în familie).

Sigla-mica Ripensia Plecarea lui G. Gakos (iniţial la ACS Şirineasa, în Liga a III-a, trecut apoi la Luceafărul Oradea, pentru care a şi jucat sâmbătă) a dat peste cap strategia privind jucătorii U21 pe care fiecare echipă trebuie să-i folosească. Astfel, portar titular a redevenit Rădulescu, dar el nu e U21, aşa că cel „sacrificat” (deocamdată) a fost stoperul Vlădia, înlocuit cu Horcea (la Brăila) sau Apro (cu Argeşul). Ceilalţi doi, Dumiter şi Matiş (sau Golda) * A fost transferat un alt portar, Dalin Munteanu (Naţional Sebiş), care e U21 (are 20 de ani), el fiind sâmbătă rezervă.

Sigla-mica Ripensia FC Argeş a avut în acest sezon o campanie de achiziţii impresionantă, fiind aduşi O. Popescu, Vişa, A. Popa, Nilă (CS Mioveni), N. Grecu (CSM Politehnica Iaşi), C. Stan (FC Braşov), Torişte, A. Cruceru (Viitorul Constanţa), C. Barbu (FC Dănuţ Coman Piteşti), Bârzan (CS Universitatea Craiova), R. Costin (Concordia Chiajna), Buhăescu (Juventus Bucureşti) şi R. Grecu (FCSB). Patru dintre ei veniţi de la conjudeţeana colegă se serie! Antrenorul Iordan Eftimie a fost şi el, în sezonul trecut, în staff-ul tehnic al lui CS Mioveni şi a mai antrenat pe FC Argeş, în liga secundă, înainte de desfiinţarea clubului. El a şi jucat la FC Argeş, în Divizia A. Secundul Iulian Crivac, managerul sportiv Vasile Popa şi directorul de marketing Constantin (Jean) Barbu au fost internaţionali A şi jucători la FC Argeş. Jucătorii Alin Popa şi Cătălin Barbu sunt fiii lui Vasile Popa, respectiv Jean Barbu. Preşedinte de onoare al clubului este Cornel Ionică, primarul Piteştiului.

Sigla-mica Ripensia Ripensia rămâne singura neînvinsă din campionat, dar a trecut pe locul 2, la un punct în spatele noului lider, FC Hermannstadt Sibiu, învingătoare ieri, 3-1 în deplasare, cu Pandurii, în ultimul meci al etapei * Golgeterul campionatului continuă să fie Mediop, cu 8 goluri * În ultima perioadă, la Arena Ciarda Roşie au continuat îmbunătăţirile, fiind construită o minipeluză la poarta dinspre şosea şi fiind amplasată o tabelă electronică.

Octavian Stăncioiu

Articol scris de