Întâlnim o altă candidată la promovare

de Levente Balint

Șirul meciurilor cu echipe din zona superioară continuă. Duminică, de la ora 11:00, jucăm la Dunărea Călărași, una dintre formațiile de Liga cele mai îndreptățite să spere la promovarea în prima ligă.

Anul trecut, Dunărea a avut un campionat dificil și oscilant, după retrogradarea din vara lui 2019, lotul călărășenilor schimbându-se radical. Tot în vara lui 2019, a fost numit în funcție actualul antrenor, Cristi Pustai, cel care este acum unul dintre cei mai longevivi tehnicieni din Liga 2!

Anul acesta, după ce nu a participat în ”play-off”-ul inedit din vară, Dunărea s-a arătat ca fiind una din cele mai constante trupe din L2 și speră la a doua promovare din istorie. După primele jocuri din etapa a 18-a, trupa din Bărăgan a ajuns pe locul 5,  cu 27 de puncte din 15 jocuri. Să nu uităm că Dunărea, alături de Ripensia, a fost una din formațiile prejudiciate de retragerea lui Turris, pierzând punctul scos acasă cu teleormănenii (1-1).

Joi, Dunărea a fost eliminată din Cupa României, după un 1-3 cu Dinamo, dar călărășenii au avut o prima repriză excelentă! Golul de onoare a fost marcat de fostul ripensist Marius Fotescu. În lotul Dunării, unul foarte experimentat, suporterii timișoreni îi vor recunoaște pe patru ex-jucători de la ACS Poli: portarul Răzvan Began, mijlocașii Alexandru Ciucur și Alin Cârstocea, respectiv atacantul Cristi Bud.

Până acum, am jucat de patru ori cu Dunărea. De trei ori a fost 1-1, galben-albaștrii impunându-se o dată acasă în fața Ripensiei (3-1).

foto: Mediafax

 

Articol scris de