Jurnal ripensist (I) – Și a trecut prima săptămână

de Levente Balint

Nici nu am simțit cât de repede a trecut vacanța. Deja luni, băieții noștri au revenit la treabă. Firește, exact când ripensiștii s-au întors pe teren, au venit și… frigurile. După o perioadă de ploi, au dat peste noi ninsorile, așa că antrenamentele s-au desfășurat pe terenul sintetic din Baza 2 a UPT.

Este o perioadă specifică pregătirii fizice, astfel că mai toate antrenamentele s-au bazat preponderent pe partea fizică. Veste bună: așa cum antrenorul Cosmin Petruescu a spus astăzi, băieții au fost foarte serioși și au respectat în mare măsură programul de pregătire individuală pe care l-au primit pentru sărbători. Așa că munca antrenorilor a fost mai ușoară în aceste prime zile.

Azi, la prânz, cam la -5 grade, la ora 12:00, am avut parte și de primul test. ”Conferențiarul” i-a împărțit pe jucători în două echipe. A învins formația ”albastră” cu 4-0, după un meci destul de alert, semn că băieților deja le e dor de meciuri. Încă o veste bună: golurile au fost marcate de jucători promovați de la grupele tinere sau crescuți în zonă. Vasluian a punctat de două ori, Golda a înscris și el, iar Fridich, aflat într-o evidentă creștere, a înscris la rândul lui. Un alt aspect pozitiv este că nu avem accidentați, fapt mai mult decât îmbucurător având în vedere condițiile meteo din această perioadă.

Marți, de la ora 12:00, vom avea și un adversar :) Jucăm cu Becicherecu Mic, o formație constituită în mare măsură din tineri ce aparțin de ASU Politehnica. Așadar, îi vom vedea la treabă și pe cei veniți în ultima săptămână.

Din păcate, accesul publicului nu va fi permis, dar vom lăsa aici marți seara primele impresii după duelul cu cei din Becicherecul Mic și vom avea și o transmisiune în direct pe facebook. Până atunci, aveți grijă de voi și de ceilalți :)

Articol scris de