Jurnal ripensist (II) – Atacanții, la post!

de Levente Balint 

 

Am așteptat cu nerăbdare primul meci amical din 2021, cu un adversar extern, după ce sâmbătă am văzut un joc-școală. Mai bine se amâna :)) Glumesc, dar a fost o zi teribilă. Am încercat să transmitem live partida cu Becicherecu Mic, dar se pare că planetele nu s-au aliniat. Streaming-ul a fost foarte lent, așa că în minutul 10 am sistat transmisiunea. Pe lângă asta, a viscolit cam o oră, încă mă dezgheț, la peste trei ore de la încheierea meciului. Viață grea, dar faină :) Sper că sâmbătă, cu Periam, vom comunica mai bine în timp real de pe platformele noastre de comunicare.

 

Bun, acum să trecem la meci, jucat pe durata a 4 x 30 de minute. Așadar, Ripi a învins cu 5-1, scor care a reflectat situația de pe terenul înzăpezit. În ciuda vremii (sau poate tocmai de aceea!), a fost un joc destul de aprig la început. Multă ambiție din partea tinerilor de la Fortuna, ceea ce e foarte bine. E nevoie de adversitate, chiar și în astfel de situații. Fortuna este o echipă constituită din juniori și tineri promițători de la ASU Politehnica, antrenați de cunoscutul antrenor juvenil Iulian Prodana. Becicherecu Mic a deschis scorul cu un șut deviat, pe fondul unei superficialități din partea noastră. Apoi însă, diferența de valoare și experiență și-a spus cuvântul.

 

Golurile au fost marcate din acțiune, de Sokovic, Stoi, Golda (”dublă”) și Pădurariu. Așadar, atacanții și-au făcut datoria, semn că treptat concurența tot mai consistentă îi stimulează pe cei din ofensivă. Sokovic este tot mai bine ancorat în sistem, Golda arată că nu trebuie deloc scos din calcule. Pădurariu, venit de la Ghiroda, ar putea fi o surpriză – îl știu de la ACS Poli, contextul de-atunci a fost unul nefericit pentru dezvoltarea lui sportivă, dar cred că Ripensia poate fi o șansă reală pentru el. Așa cum Fridrich, și el intrat într-un con de umbră după despărțirea de ACS Poli, devine încet o certitudine!

Urmează acum alte trei zile de antrenamente. Sâmbătă, de la 12, din nou cu Periam. Se anunță vreme mai faină! Sâmbătă seara, voi actualiza jurnalul, sper să am motive de scris fain despre băieți ;)

 

foto: Bianca Albu

Articol scris de