Meci de infarct: ”Ripi”, 3-3 cu Mașlocul, după 3-0 la pauză!

Foto: Secvență din meci, cu Ripensia în roșu-negru (sursa: Facebook Ripensia Timișoara)

Derby memorabil, azi, în satul Covaci, acolo unde susține meciurile de acasă, în acest sezon, Voința Mașloc. Vreme superbă, afluență cum stadionul local nu mai cunoscuse de când Fortuna Covaci era în Liga a II-a, acum cinci ani și jumătate: 350 de spectatori. Galeria ripensistă arbora bannerul ”Niciodată să nu uitați / 4 stele-n piept purtați!” și prezenta un spectacol pirotehnic la start. Brigadă de arbitri, în mod excepțional, din Oradea, cu Florin Marcu la centru, Ciprian Danșa și Ovidiu Șovre (ecuson FIFA) la linii, primii doi oficiind, cu nici două zile în urmă, la FCM Baia Mare – Steaua, în Cupa României! Printre observatorii sau supervizorii meciului, delegați de AJF Timiș, celebrii foști arbitri internaționali Ioan Igna și Nicolae Grigorescu. Printre spectatori, fostul jucător internațional Timofte II.

Înainte de start, minut de reculegere în memoria victimelor cumplitei tragedii de aseară, de la București.

Având doar varianta victoriei pentru a deveni liderul campionatului, Ripensia a făcut o primă repriză perfectă. Antrenorul Cosmin Stan a surprins, renunțând la clasicul său 4-3-3 în favoarea unui 3-5-2, cu Adrian Popa, căpitanul echipei, în ineditul rol de fundaș central. Iar, în atac, fiecare incursiune a ”panterei” africane Mediop – remarcat și de Gică Hagi la meciul din 16-imile Cupei României – a semănat panică în apărarea gazdelor. La pauză, tabela arăta un surprinzător 3-0 pentru ripensiști: Mediop, ”dublă” și pasă de gol!

De la vestiare au ieșit însă cu totul alte echipe. În mod absolut inexplicabil, timișorenii au făcut pasul înapoi, dar asta e o boală veche a fotbalistului român. Mașlocul, cu Marius Postolache, cel care a dezvăluit cum stă treaba cu pariurile pe când juca la o altă Voință, cea din Sibiu, a presat și a marcat. Mai întâi, un gol. Apoi, al doilea. Iar cu opt minute înainte de final, într-o uluială generală, portarul Voinței, Amarinei, a transformat un penalty, egalând!!

Așa s-a terminat, 3-3, Mașlocul rămânând lider și ținând Ripensia la trei puncte distanță. Semn că urmașii lui Dobay și Bindea încă nu știu să facă față presiunii meciurilor importante de campionat…

Voința Mașloc – Ripensia Timișoara 3-3 (0-3)
Au marcat: Șchiopu (54), Magdaș (70), Amarinei (82p) – Nanu (14), Mediop (33, 44)
Arbitri: Fl. Marcu – C. Danșa, O. Șovre (toți Oradea)
Voința: Amarinei – Berceanu, Matei (c), Horcea, C. Bogdan – Glodean, I. Șuleap, Ad. Ilie (57, Șandru), Postolache, Șchiopu (90, Feraru) – Magdaș. Antrenor: Adrian Șețu.
Ripensia: Rădulescu – Luca (84, Bobină), Ad. Popa (c), Toma – Herțanu (68, Stancu), Francescu, Briciu (76, Nechifor), Zaluschi, Ungureanu (50, Blănaru) – Nanu, Mediop. Antrenor: Cosmin Stan.
Octavian Stăncioiu

Articol scris de