Victoria acvatică din comuna natală a lui Ștefan Dobay

Foto: Secvență din meci (autor: Cosmin Dan)

Teren imposibil, sâmbătă, la Dumbrăvița, comuna desemnată acum trei ani drept localitatea cu cel mai bun nivel de trai din România. Ploile căzute în zilele precedente și solul mlăștinos pe care stau Timișoara și împrejurimile sale au generat o suprafață de joc numai bună pentru plantat orez. Bălți și împroșcări la fiecare sprint, pasă sau șut care lovea pământul. Începe să devină tradiție la meciurile în care roș-galbenii se deplasează aici.

Dumbravita - Ripensia 2014tFoto: Secvență din meciul CS Dumbrăvița – Ripensia din 26 octombrie 2014 (autor: Cosmin Dan)

Gazdele, o trupă solidă, cu mulți jucători cu experiență. Dancia, căpitanul, fost internațional A, acum un deceniu juca la Torpedo Moscova. Bălace, fostul jucător de la Universitatea Craiova, Poli AEK, Dinamo, FC Vaslui, ajuns acum la 38 de ani. Foștii fundași ripensiști Nohai și Ciobai. Antrenor, Florin Macavei, ex-stoper Poli și Dinamo.

Ripensia, cu tânărul Apro stoper în locul accidentatului Ștreangă (venit chiar în iarnă de la Dumbrăvița), cu un singur închizător, Francescu, patru mijlocași ofensivi și vârful golgeter Mediop.

În condițiile date, a fost un joc de mare uzură. Obișnuită să construiască, punând mingea jos și combinând, ”Ripi” s-a văzut nevoită să se adapteze terenului, astfel că ocaziile de gol n-au mai fost atât de multe precum ne-am obișnuit. N-a mai jucat ce știe, nici n-avea cum, dar a știut ce joacă.

A reușit golul victoriei, prin Nanu, fostul coleg al lui Nohai și Bălace la ACS Poli, în Liga I, în sezonul 2013/14. Primul meci din acest retur în care ”Ghepardul” Mediop nu înscrie (a avut o bară). Nu-i nimic, o va face în partidele ce vin.

Victorie la limită, dar prețioasă, în localitatea unde, la 26 septembrie 1909, se năștea legendarul Ștefan Dobay, cel mai mare ripensist al tuturor timpurilor și unul dintre marii jucători ai romanticei Europe interbelice.

Aici puteți vedea un rezumat al meciului.

Octavian Stăncioiu

Articol scris de