Mediop se pregătește cu ACS Poli

Golgeterul Ripensiei, Mediop, se află în pregătiri, în această perioadă, cu prim-divizionara ACS Poli.

Senegalezul Ndiaye Mediop, 1,75 m și 70 kg, s-a născut la 2 iunie 1991, la St. Louis (Senegal). A început fotbalul la Olympique de St. Louis, din localitatea natală. A venit în România în 2013, în probe la ACS Poli, unde nu a fost păstrat. A rămas însă în România, fiind legitimat la CS Ghiroda. Cu echipa de la marginea Timișoarei câștigă Liga a IV-a Timiș în ediția 2013/14, fiind golgeterul formației (28 goluri) și al doilea golgeter al campionatului. Ghiroda ratează, la baraj, promovarea în Liga a III-a, și Mediop trece, în vara lui 2014, la Ripensia.

În ediția trecută a Ligii a IV-a Timiș, vârful de culoare a înscris nu mai puțin de 55 de goluri! De fapt, ar fi fost 57, cu cele două marcate cu Lorena Giarmata Vii, echipă retrasă ulterior din campionat, acele goluri fiind anulate, odată cu rezultatul partidei, și nemaicontând pentru ierarhia golgeterilor. Deci, 57 de goluri marcate în acel campionat, în 33 de etape!! O medie de 1,72 goluri/etapă! Mediop fusese golgeterul eșalonului al 4-lea timișean și în sezonul precedent, cu 32 de goluri, fiind primul străin golgeter din istoria acestui campionat.

Dacă ”Ripi” și ACS Poli (care e de mai mult timp interesată de atacant) se vor înțelege asupra transferului, Mediop va juca, din primăvară, pe ”Dan Păltinișanu”.

Octavian Stăncioiu

Articol scris de