Primele impresii: putere de revenire și forță pe teren propriu

de Levente Balint

Au trecut, așadar, primele două meciuri oficiale din 2021. S-a nimerit ca echipa noastră să aibă un program destul de complicat. Am început o serie de dispute tari, contra unor trupe care sunt candidate certe la ”play-off”. 2020 l-am încheiat cu o victorie contra Farului (1-0), o formație care are și acum cu șanse reale pentru accederea în Top 6. La Rapid am scos un 2-2 pe final, iar sâmbătă, am bifat un 1-1 acasă cu Csikszereda.

Aceste din urmă două meciuri au confirmat că în acest sezon, ”Ripi” are o remarcabilă forță de revenire. Contra harghitenilor, am consemnat al patrulea meci în care Ripensia a fost condusă cu 0-1, dar în cele din urmă a scos cel puțin un punct. Așa a fost cu:

Gloria Buzău – 2-1 la final

Pandurii Târgu Jiu – 2-1 la final

Rapid – 2-2 la final

Csikszereda – 1-1 la final.

Totodată, s-a confirmat că roș-galbenii se simt mai bine în repriza a doua. După ștergerea meciului cu Turris, Ripensia a rămas fără vreun meci stagional în care să fi fost în avantaj în primele 45 de minute.

Mai este de amintit un aspect important: eșecul din toamnă cu Metaloglobus (0-2) este singurul meci de Liga 2 jucat pe teren, acasă, pe care Ripensia l-a pierdut din 30 noiembrie 2019 încoace!

Așadar, semne bune. Să sperăm că aceste argumente ale echipei noastre se vor confirma și duminică, atunci când dăm de o altă pretendentă la Liga 1, Dunărea Călărași!

Articol scris de