Ripensia, azi, la Lugoj

Astăzi, de la ora 15, Ripensia (locul 3, 26 puncte, la patru de liderul Național Sebiș) va juca în deplasare, cu CSM Lugoj (locul 5, cu același punctaj ca și ”Ripi”), în etapa a 16-a a Ligii a III-a. Un veritabil derby al județului!

CSM reprezintă frumosul oraș de pe malul Timișului, fostă reședință a județului Severin, din România Mare. Apogeul fotbalului lugojean a fost în 1948, când Vulturii Textila a ocupat locul 7 (din 10) în seria a II-a a Diviziei A, singura prezență în elită pentru acest oraș.

La Vulturii, club înființat în 1920 și numit ulterior Vulturii Textila, și-a început cariera legendarul Aurel Guga, cel care, în 1922, pe când juca deja la ”U” Cluj, a fost căpitanul naționalei României la primul meci din istoria ”tricolorilor”.

Vulturii s-a desființat în prima jumătate a deceniului trecut, ștafeta fotbalului lugojean fiind dusă mai departe de Auxerre, una dintre ”efemeridele” postdecembriste. La această echipă a evoluat, până în 2006 (la 22 de ani), în liga secundă, și Pintilii, actualul internațional român și, până de curând, căpitan al Stelei.

În 2009 a luat ființă CSM Lugoj (CSM fiind una dintre denumirile pe care le-a avut Vulturii), rebotezată apoi Vulturii 2009 și din nou CSM.

Aici puteți urmări rezumatul meciului Ripensia – Performanța Ighiu 2-1.

Octavian Stăncioiu

Articol scris de