Ripensia joacă, sâmbătă, în Austria! Prezentarea adversarei ASKÖ Oedt

Foto: Secvență dintr-un meci susținut de ASKÖ Oedt (echipament roșu) în sezonul de primăvară 2017 (sursa: ligaportal.at)

După destul de mult timp, Ripensia va susține un meci internațional. Un amical, în deplasare, sâmbătă, 22 iulie, cu echipa austriacă ASKÖ Oedt.

Grupare de liga a 4-a (Oberösterreich-Liga) a țării lui Mozart, aceasta a încheiat sezonul trecut pe locul 2, primul sub linia promovării, cu bilanțul 30 18 4 8 65-40 58, la mare distanță însă de liderul Union Vöcklamarkt (77 de puncte).

Oedt e antrenată de Christian Mayrleb, un austriac de 45 de ani, și are în lot doi români, ambii fiind fundași, Sorin Ciobanu (28 de ani) și Florin Anițoiu (23 de ani). Primul este ploieștean și a jucat inclusiv în liga I, la Sportul Studențesc, iar celălalt e chiar timișorean. Anițoiu a fost junior la LPS Banatul (coleg cu Steliano Filip în fantastica generație antrenată de Cristian Petcu), internațional de juniori U19, iar printre echipele la care a jucat se numără Săgeata Năvodari, ASA 2013 Tg. Mureș, Fortuna Poiana Câmpina, CS Metalul Reșița și FCM Baia Mare, la actuala sa echipă venind la începutul acestui an. Căpitanul echipei este atacantul sârb Radovan Vujanovic.

În primul meci oficial al acestui nou sezon, Oedt a învins, acasă, cu 3-1 pe ATSV Stadl-Paura (fosta echipă a lui Anițoiu), în turul 1 al Cupei Austriei. În acest joc, Ciobanu a fost fundaș dreapta, iar Anițoiu (care a fost eliminat), stânga.

Distanța între Timișoara și Linz (în apropierea căruia se află Oedt) este de 740 de km.

Octavian Stăncioiu

Articol scris de