Ripensia la porțile sistemului divizionar național: bateți și vi se va deschide!

Acum patru ani, după 64 de ani de la desființarea de către puterea bolșevică nou instalată în țară, Ripensia Timișoara revedea lumina zilei. Radu Ienovan, un vizionar, o readucea la viață și în competiții.

A pornit de jos, cel mai de jos. Din Municipiu, la fel cum o făcuse și ASU Poli. Va promova de două ori consecutiv, până în D, ajungând între timp și optimile Cupei României, după un parcurs senzațional, pornit din D4 și presărat cu eliminarea lui ”U” Cluj, pe atunci echipă de Liga I, într-o nocturnă feerică pe Dan Păltinișanu. Performanța din Cupă va fi repetată peste doi ani, la Timișoara ajungând, în septembrie trecut, Viitorul lui Hagi.

Pentru un an, drumul s-a oprit. Rivala, ASU Poli, a fost prea puternică, iar 2-6-ul de pe același mare oval de beton și pământ al Timișoarei spune multe. Ripensia era încă în faza de coagulare.

Sâmbăta trecută, la Biled, roș-galbenii antrenați de Remus Steop au terminat Liga a IV-a Timiș pe primul loc. Iar senegalezul Mediop a avut un campionat incredibil: 57 de goluri marcate, în 33 de etape!!

Ripensia la 11.6.2016Foto: Ripensia înaintea meciului de sâmbăta trecută, de la Biled. De la stânga la dreapta, sus: Rădulescu, Popa, Apro, Francescu, Mediop; jos: Toma, Nanu, Briciu, Luca, Zaluschi, Hecsko

S-au calificat, așadar, pentru barajul de promovare în eșalonul al 3-lea. Ultimul al sistemului divizionar național.

Sâmbăta aceasta, mâine, 18 iunie, de la ora 18, va fi prima manșă. Teren, Arena Ciarda Roșie din Timișoara, noul fief al ripensiștilor. Adversar, Hercules Lupeni, urmașa Minerului. Returul, peste o săptămână, în 25 iunie, în Valea Jiului.

Fumigene Ripensia

Foto: Atmosferă creată de fanii ripensiști la Biled

Tradiția spune că, exceptând anul 2014 (când CS Ghiroda a ratat promovarea în fața Industriei Galda din județul Alba), reprezentanta Timișului la baraj a reușit accesul în D3.

Octavian Stăncioiu, pentru revista săptămânală ”Banatul Azi”

***

Meciul va putea fi vizionat, online, în direct, aici, grație Radio Timișoara!

***

Biletele pentru meci costă 10 lei, pot fi cumpărate de la sediul clubului Ripensia (Hotel Casa de la Rosa din Timișoara) sau de la stadion, înainte de meci, dar, având în vedere capacitatea redusă a tribunei, nu sunt prea multe disponibile, așa că grăbiți-vă…

***

Luni, emisiunea ”Divizia Locală”, de la Digi 24 Timișoara, a fost dedicată Ripensiei, fiind invitați președintele Radu Ienovan și căpitanul Adrian Popa.