Sânnicolau, penultima bornă înainte de baraj

Mâine, de la ora 11, etapa a 33-a, penultima a Ligii a IV-a timișene, programează meciul Ripensia – Unirea Sânnicolau Mare. Echipa din orașul de la granița de vest este pe locul 4, sub cele trei candidate la locul 1, dar tocmai s-a calificat, marți, în finala Cupei României, faza județeană Timiș, învingând cu 5-1, în semifinale, pe Voința Mașloc!

5-1 a fost și în cealaltă semifinală, miercuri, cu Ripensia, din păcate, în postura învinsei, contra lui CS Ghiroda, întâlnită la cinci zile după jocul din campionat. Însă în meciul din Cupă toți jucătorii de bază au fost menajați, fiind folosiți, aproape în totalitate, băieți de la echipa secundă, Ripensia Primavera, din Campionatul Județean. Ripensia are experiența celor două calificări în faza finală națională a Cupei României, în 2013 și 2015, iar acum a decis să nu riște nimic, având în vedere obiectivul principal: promovarea. În plus, experiența din toamnă, cu Viitorul lui Gică Hagi, a lăsat un gust tare amar din punct de vedere al audienței publicului…

În cazul în care ”Ripi” câștigă cele două partide pe care le mai are de disputat în acest campionat, mâine și apoi în deplasare cu Voința Biled, nu mai poate pierde, matematic, locul 1, calificant la barajul de promovare în Liga a III-a!

Tot mâine, de la aceeași oră, derby-ul locurilor 2 și 3, Voința Mașloc – CS Ghiroda.

Octavian Stăncioiu

Articol scris de