Viitorul lui Gică Hagi, model pentru FRF și Steaua: 5-0 cu Zürich, în Liga de Tineret UEFA!!

Foto: Echipa folosită ieri de Viitorul (sursa: academiahagi.tv)

Aseară, la Ovidiu, Viitorul lui Gică Hagi a rupt în două pe Zürich, campioana ”en titre” a Elveției la juniori U19. A fost 5-0 (2-0), timișoreanul Casap deschizând scorul încă din min. 4. Meciul s-a disputat în turul optimilor Ligii de Tineret UEFA (competiție pe care ignoranții din presă o numesc UEFA Youth League, de parcă limba română n-ar mai exista). Returul pare o formalitate, iar calificarea în ”primăvara” competiției e foarte aproape. În turul anterior, în care Viitorul bătuse în ambele meciuri pe Sheriff Tiraspol, Zürich dăduse de pământ cu Zrinjski Mostar, campioana Bosniei și Herțegovina, cu 9-0 la general!! Iar Zürich are în componență jucători de origini ex-iugoslave, albaneze, africane și portugheze!

Tot în această toamnă, naționalele de juniori ale României s-au acoperit de cea mai mare rușine posibilă, fiind eliminate încă din turul 1 al preliminariilor CE, cu rezultate dezastruoase. Iar Steaua, mult-lăudata Stea, n-a reușit decât un 1-1 acasă cu Zürich, în grupele Ligii Europa. Iar în seara asta va juca returul, decisiv pentru o eventuală calificare. Iar echipa de seniori a lui Zürich, atenție, e doar în liga a II-a elvețiană.

Concluzii:

1. Fotbalul juvenil românesc trebuie reclădit, de la A la Z, după modelul Viitorul & Academia Hagi.

2. Jucătorii români au talent și, la juniori, se pot bate de la egal la egal cu oricine. La seniori, lucrurile se schimbă.

Octavian Stăncioiu

Articol scris de