A murit Ted Dumitru, unul dintre cei mai apreciați antrenori din… Africa de Sud

Antrenorul român, Ted Dumitru, fost selecţioner al naţionalei de fotbal a statului Africa de Sud, a murit joi seară la Cape Town după ce a suferit un atac de cord într-un centru comercial.

În vârstă de 76 de ani, antrenorul român Ted Dumitru s-a prăbuşit în centrul comercial Eastgate Mall, din capitala Africii de Sud, Cape Town. Echipele medicale ajunse la faţa locului au încercat minute bune să-l resusciteze pe Dumitru, însă nu au mai putut face nimic. Surse medicale, citate de sport24.co.za, au spus că tehnicianul român a suferit un atac de cord.

„Este o zi foarte tristă pentru fotbalul din ţara noastră. Ted a fost un gigant pentru fotbalul din ţara noastră, iar cunoştinţele sale despre fotbal ne-au ajutat foarte mult în dezvoltarea noastră şi i-au adus un respect imens din partea suporterilor. Era un membru activ al Comitetului tehnic al Federaţiei şi am învăţat multe lucruri de la el. Odihnească-se în pace!”, a spus Danny Jordaan, preşedintele Federaţiei de Fotbal din Africa de Sud.

Ted Dumitru şi-a început cariera de antrenor în 1964, în România, la Universitatea Craiova.

În Africa de Sud a antrenat cele mai puternice echipe din campionat, Kaizer Chiefs, Mamelodi Sundowns şi Orlando Pirates, şi a cucerit peste 15 trofee în fotbalul african. A antrenat naţionalele statelor Africa de Sud, Swaziland, Namibia şi Zambia.

Sursa foto: sowetanlive.co.za

Vali Silaghi

Articol scris de