Olandezul Michael van Praag, primul candidat la președinția UEFA

Michael van Praag, președintele Federației olandeze de fotbal (KNVB), este prima persoană care își anunță candidatura la președinția UEFA, instanță rămasă fără conducător după suspendarea definitivă a lui Michel Platini, informează AFP.

van Praag „vrea să încheie mandatul lui Platini și să creeze spațiul necesar pentru un nou președinte care să se bucure de o largă susținere”, a indicat KNVB într-un comunicat.

Termenul limită de depunere a candidaturilor pentru funcția de președinte al UEFA este 20 iulie. Alegerile vor avea loc pe 14 septembrie.

van Praag, în vârstă de 68 de ani, își anunțase anul trecut candidatura la șefia FIFA, dar s-a retras din cursă cu o săptămână înaintea alegerilor.

Patronul unui prosper lanț de magazine de produse electronice, Michael van Praag a fost implicat în fotbal ca arbitru în ligile inferioare olandeze, iar apoi ca președinte al clubului Ajax Amsterdam, între 1989 și 2003, poziție pe care a ocupat-o și tatăl său, Jaap van Praag, în anii ’60 și ’70. Din 2008 este președintele federației olandeze și membru în Comitetul Executiv al UEFA.

Sursa foto: ibtimes.co.uk

Vali Silaghi

Articol scris de