Dumitru Graur reales președinte APSR

Foto: Dumitru Graur (al treilea din stânga, sus) în delegația României la Balcaniada de fotbal a presei sportive 2014, fotografiată pe stadionul din Ohrid

Desfășurată sâmbătă, în sala de conferinţe a hotelului Ibis Nord din București, Adunarea Generală a Asociaţiei Presei Sportive din România (APSR) l-a reales în funcția de președinte pe Dumitru Graur. Unic candidat, el a primit nu mai puțin de 169 de voturi din cele 176 exprimate.

În funcție din 2011, Dumitru Graur are meritul de a fi revitalizat această asociație, aflată, înaintea venirii sale, în moarte clinică. A adus APS-ul sub Înaltul Patronaj al Majestăţii Sale Regelui Mihai I al României; a organizat, în 2012, Gala APS 85, pentru a sărbători împlinirea a 85 de ani de existenţă ai asociației; a lansat superba revistă lunară ”Sport în România”, editată de APSR; a organizat multe meciuri între selecționate ale presei sportive și chiar Balcaniada de fotbal a presei sportive, la Bușteni, în 2013.

Nu în ultimul rând, dl Graur s-a dovedit un mare prieten al presei timișorene, oferindu-ne un editorial la numărul inaugural al revistei ”Ripensia Sport Magazin” (vezi aici) și desemnându-ne drept reprezentanți ai României la Balcaniada de fotbal a presei sportive și la congresul de constituire al Asociației Presei Sportive din Sud-Estul Europei, ambele desfășurate la Ohrid (Macedonia) 2014 (vezi aici).

Dumitru Graur a fost, printre altele, jurnalist la ”Flacăra”, comentator şi redactor-şef al departamentului de sport la TVR şi Antena 1, director “Gazeta Sporturilor”, a realizat programul “Parfum de glorie” şi filmul ”Il Luce”.

Octavian Stăncioiu

Articol scris de