Cine este Jeffrey Webb, vicepreședintele FIFA arestat la Zürich

Oficialul din Insulele Cayman, arestat ieri pentru suspiciuni de înșelătorie și corupție, a urcat rapid în ierarhia fotbalului mondial. Acum 24 de ani conducea clubul Strikers FC din țara natală, când a devenit președintele federației de fotbal din Insulele Cayman. În mai puțin de un an, micuța federație insulară devenea membră a confederației nord-americane (CONCACAF) și a FIFA.

Webb a „intrat” în FIFA ca membru al comitetului de protocol, în 1994, iar în 2002 a devenit adjunct în comitetul de audit intern al forului mondial, pe care avea să-l conducă 9 ani mai târziu. În 2012 a fost ales, în unanimitate, drept președinte al CONCACAF, devenind automat vicepreședinte al FIFA și membru în Comitetul Executiv.

În afara fotbalului Jeffrey Webb are, conform skysports.com, o carieră de succes ca bancher în cadrul celei mai mari bănci din paradisul fiscal Insulele Cayman.

În mod ironic, în lumina evenimentelor de ieri, Webb a fost printre oficialii FIFA care au cerut, anul trecut, publicarea ”raportului Garcia”, care documenta acuzațiile de corupție privind acordarea organizării Campionatelor Mondiale din 2018 și 2002 Rusiei și Qatarului.

Sursa foto: skysports.com

Vali Silaghi

Articol scris de