Sepp Blatter, fost preşedinte FIFA: ”Tragerile la sorţi pot fi influenţate. Bilele pot fi însemnate, pot fi calde sau reci”

Tragerile la sorţi pot fi influenţate, în funcţie de interese, a declarat pentru cotidianul ”La Nacion” fostul preşedinte al FIFA, Sepp Blatter (foto, dreapta), care spune că acest lucru s-a întâmplat în competiţiile europene şi neagă că metoda a fost folosită şi la forul pe care l-a condus.

A existat de-a lungul anilor bănuiala că tragerile la sorţi sunt aranjate, după ce au apărut mai multe meciuri surprinzătoare. Aceste discuţii au apărut de cele mai multe ori atunci când echipele mari primeau un traseu foarte uşor până în semifinale sau finale. Sepp Blatter susţine că această bănuială nu este un mit, ci chiar el a fost martor la o astfel de tragere la sorţi. Fostul preşedinte FIFA spune că el nu a apelat niciodată la această metodă şi arată cu degetul spre Europa.

”Eu nu m-am atins de bile, aşa cum au făcut alţii. Sigur, ele pot fi însemnate, pot fi calde sau reci. Bineînţeles că se poate din punct de vedere tehnic. Eram la FIFA, dar am fost martor la o tragere la sorţi la nivel european în care s-a întâmplat aşa ceva. Dar niciodată nu s-a întâmplat la FIFA. În cazul meu nu s-a întâmplat niciodată. Bilele sunt lăsate înainte în frigider. Le poţi compara prin atingere şi poţi determina astfel dacă sunt calde sau reci. A existat o singură persoană care a avut această putere în Europa”, a declarat Sepp Blatter pentru cotidianul argentinian ”La Nacion”.

Sepp Blatter a fost suspendat din funcţia de preşedinte FIFA după ce numele său a apărut în mai multe scandaluri de luare de mită şi deturnare de fonduri.

Sursa foto: dailymail.co.uk

Vali Silaghi

Articol scris de